Назначиха новия шеф на „Булгаргаз“

NetNews

Деница Златева е новият изпълнителен директор на „Булгаргаз“, съобщиха от дружеството.

Близо две години тя е работила там като административен директор. Златева има дългогодишен управленски опит както в частната сфера, така и в законодателната и изпълнителната власт. Заемала е ръководни позиции в международна компания, а в политиката се е занимавала основно с външнополитически теми.

Тя е била народен представител в 42-то Народно събрание, където оглавява Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските средства. През 2017 г. става служебен вицепремиер по подготовка на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Заедно с нея в борда на „Булгаргаз“ са назначени още трима души – Веселин Синабов, Татяна Петрова – Бояджиева и Димитър Спасов.

От 2015 г. Веселин Синабов работи в „Булгартрансгаз“, като през последната година е бил директор дирекция „Търговски услуги“.

Татяна Петрова – Бояджиева е финансист, специализирал във финансовите анализи, планиране и бюджетиране.

Димитър Спасов е инженер, с опит в международни индустриални проекти. Постът председател на Съвета на директорите запазва Иван Топчийски.

Припомняме, за смяната на изпълнителния директор на обществения газов доставчик стана ясно миналата седмица.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Снощният вражески обстрел на Николаев унищожи кафене

През нощта срещу понеделник руски ракети обстрелваха град Николаев, като уцелиха заведение за обществено хранене и предприятие. Това съобщи началникът на регионалното военно управление, Виталий Ким, който съобщи новината в Telegram, съобщава Укринформ. „В нощта на 22 август, приблизително в 03:00 часа, Николаев отново беше обстрелван. В резултат на това […]