Най-голямата грешка при хранене

NetNews

Ирина Бережная, кандидат за доктор на медицинските науки, гастроентеролог и диетолог, обясни в интервю за радио Sputnik как да се храним, така че това, което консумираме да не се превърне в излишни килограми, пише actualno.com.

Според лекарят появата на нежеланото наднормено тегло се влияе не само от качеството и количеството консумирана храна. Важно е при какви условия се приема храната. Хората, които се разсейват от външни дразнители по време на хранене, напълняват много бързо, отбеляза Бережная. Тя обясни защо е необходимо да се храним спокойно и да не гледаме в същото време телевизия.

"Не бива да гледате телевизия или да слушате музика. Това е единственият начин да се насладите на качеството на храната и на вкуса ѝ. В същото време не забравяйте, че трябва да се храните бавно – тогава ще погълнете само нужното на организма ви количество и няма да преядете”, подчерта диетологът.

Бережная съветва да не се яде „на крак” или в движение, тъй като в тези моменти хората не дъвчат добре и поглъщат големи хапки, което затормозява стомашно-чревния тракт. Освен това „хапването в движение” много често води до преяждане.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проговориха близките на Стамбето и на убиеца му Младенов

Убийство в офис разтърси Стара Загора преди дни. На 24 март съобщихме за убит с два куршума в главата криминално проявен млад мъж, служител във фирма за бързи кредити. За първи път най-близките на жертвата и тези на задържания като извършител на убийството застават пред телевизионна камера. Драмата се разиграва […]