Най-добрите храни за красива коса

NetNews

Няма жена, която да не иска да има здрава, красива и плътна коса. Това важи и за мъжете – дори и да не искат да го признаят. има ли какво да направим, за да може сами да си гарантираме, че ще имаме плътна и здрава коса?

Освен полагането на грижи и използването на подхранващи продукти, важно е да подбираме и храната, която консумираме.

Тези продукти определено трябва да бъдат включени в ежедневна диета на всеки от нас. Това ще помогне на косата ви да изглежда вълшебно.

Ето кои са са петте храни, гарантиращи здрава, плътна и красива коса:

Сьомга
Полезните мастни киселини Омега-3, открити в тази риба, придават на косата блясък, а също така и еластичност. Направете тази риба част от ежедневната си диета и няма да съжалявате.

Спанак
Тази храна е богат източник на витамин А, желязо, бета-каротин, фолат и витамин С. Тези хранителни вещества поддържат скалпа и косата здрави. Спанакът също така предотвратява накъсването на косата.

Гуава
Яденето на екзотичния плод всеки ден ще предотврати накъсването на косата. Той е богат източник на витамин С, който предпазва косата от увреждане и накъсване.

Пилешко месо
Добавете пилешкото месо към вашата диета, за да увеличите плътността на косата. Постният протеин е добър за придаване на обем на косата ви. Освен това и предпазва от косопад.

Канела
Тази подправка стимулира кръвообращението, което насърчава растежа на косата, като помага за транспортирането на кислород и хранителни вещества до космените фоликули, пише сайтът jenata.blitz.bg

Поставете оценка:

2

Оценка 2 от 1 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Руски космонавт допуска край на сътрудничеството със САЩ на МКС

Снимка: БГНЕС Тази сутрин стана известно, че САЩ са отказали входна виза на руския космонавт Николай Чуба, без да се мотивират. По този повод руският космонавт Михаил Корниенко коментира ситуацията с неиздаване на американска виза на неговия колега Николай Чуба. Според него досега МКС е бил остров извън политиката, но […]