Най-надеждният нов германски автомобил

NetNews

Разбира се, всеки мечтае да купи най-надеждната и безпроблемна кола – така че капакът ѝ да се вдига само при смяна на маслото. У нас отдавна се шири мнението, че именно немските автомобили са най-надеждните превозни средства. Това естествено е спорен въпрос, но е факт, че в България германската кола се свързва с понятия като надеждност и издръжливост.

А на първо място сред германските премиум марки, болшинството от българите класират Mercedes Benz. Що се касае до новите автомобили, то и сред германските има лидери и аутсайдери, като т.нар. премиум автомобили, естествено, се смятат за по-качествени и по-надеждни. А за най-надеждната нова германска кола, самите германци, определят Mercedes Benz GLE.

Да, въпреки че днес колите не са това, което бяха и сега стандартите за качество могат да се намерят на съвременния автомобилен пазар. А Mercedes Benz GLE точната кола, която може да служи като такъв пример днес. Разработката на напълно новата модификация на тази кола бе насочена именно към коригиране на стари грешки, така че според германците, не може да има съмнение в надеждността на това устройство.

Най-препоръчителни са агрегатите: дизеловите двигатели OM 656 и бензиновите M256, които не са показали никакви проблеми през целия период на работа. Популярната автоматична скоростна кутия 9G-Tronic също има голям ресурс, деклариран от производителя от 200 хиляди км без ремонт. Въпреки това, както показва практиката, ако се грижите правилно за такава кутия, сменяте маслото на всеки 60 хиляди км, работите правилно и я обслужвате при оторизиран дилър, ресурсът може да се удвои.

Окачването е сравнително просто и надеждно, изпитано във времето. Специалистите не препоръчват сложното и безумно скъпо въздушно окачване. Ето защо днес имаме един от най-надеждните представители на Mercedes с доказани двигатели и скоростни кутии, просто и надеждно окачване, както и много висококачествен монтаж, чиято надеждност германците смятат, че не може да бъде под съмнение.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Днес влеза в сила едностранното спиране на огъня от руска страна в Мариупол

Тридневно едностранно спиране на огъня от Русия се очаква да влезе в сила тази сутрин около стоманодобивния завод в Мариупол – последната крепост на украинската съпротива в стратегическия пристанищен град. В останалата част от Украйна обаче сраженията продължават, предаде Франс прес. Руските сили откриват на 5, 6 и 7 май […]