Най-скъпата кола в света се появи за първи път по пътищата

NetNews

Ще припомним, че това е най-скъпата кола на нашето време – струва 18,7 милиона долара. Автомобилът е заснет близо до завода на Bugatti в Молсхайм, Франция – очевидно е в процес на последни тестове, преди да бъде предаден на купувача.

Както знаете, хиперколата Bugatti беше пусната в един екземпляр и собственикът ѝ все още е неизвестен. Според различните слухове това е Кристиано Роналдо, но той в крайна сметка си купи още едно Bugatti. Говореше се, че произведеното в един-единствен екземпляр Bugatti е собственост на Фердинанд Пиех.

Зa coбcтвeник ce cпрягaшe и бившия шeф нa VW Мaртин Винтeркoрн, кaктo и футбoлнaтa мeгaзвeздa Криcтиaнo Рoнaлдo. Впоследствие се появи информация, че кoлaтa вече e притeжaниe нa принц oт Caудитcкa Aрaбия – Бадр ибн Сауд, който сподели снимка на автомобила в социалните мрежи.

Дизайнът на Bugatti La Voiture Noire е вдъхновен от известния Bugatti Atlantic от 1937 година. Но "пълнежът" е същият като този на Bugatti Chiron – колата е оборудвана с 8.0-литров W16 двигател с мощност 1 500 конски сили и задвижване на всички колела.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Разпадът в Левски продължава

Още един чуждестранен футболист е напуснал Левски. Става дума за един от най-скъпоплатените на стадион „Георги Аспарухов” – Насиру Мохамед. Той се превръща в третия, който напуска клуба в последните няколко дни, след като това вече направиха Ребин Сулака и Тома Даске, пише Спортал. И тримата футболисти имат да получават […]