Най-често допусканата грешка при прането

NetNews

Всички ние сортираме мръсното пране най-вече по цветове. И именно по този начин ги пъхаме в пералнята. След известно време обаче и дрехите, и пералнята, се прецакват. Но защо?

Е, оказа се, че това е така заради груба грешка, която мнозина от нас са допускали при сортирането на мръсните дрехи, пише jenata.blitz.bg.

Сортирате по цветове е важно, но не е единственият признак, по който да сортираме мръсните дрехи. Има друга „формула“, която е много по-правилна.

За да се удължи живота на пералнята, елементите на гардероба трябва да се комбинират в зависимост от теглото им, съветват специалистите.

„Очевидно е, че мокрите дънки и тениските имат различно тегло. Поради тази причина, ако ги сложите заедно, устройството ще се разклати много повече по време на цикъла на центрофугиране, което може да доведе до преждевременно износване на амортисьорите“, поясняват експертите.

По думите им, ако спазваме това правило, то и пералнята, и дрехите ни ще имат много по-дълъг живот.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Хабиб Нурмагомедов: Бих се завърнал в октагона за бой срещу Майкъл Джордан (ВИДЕО)

Хабиб Нурмагомедов обяви, че би се завърнал в смесените бойни изкуства, ако получи предложение за бой срещу баскетболната легенда Майкъл Джордан. Дагестанецът бе запитан от ESPN за пореден път, заради коя популярна личност би се завърнал в октагона и така се получи този интересен отговор. Хабиб се пенсионира малко след […]