Нанков за проверката на Комитова: Да отиде на работна площадка и да я представи за трасе на АМ „Хемус“ – това е върхът

NetNews

Дълго време мълчах и гледах действията на наследниците ни в МРРБ. Много неистини се изговориха, много манипулации бяха пуснати в обръщение – времето ще покаже кой крив, кой прав. Но министър, който сам гордо казва, че познава инвестиционния процес от А до Я, да отиде на работна площадка и да я представи за трасе на магистрала „Хемус“ – ето това вече е върхът! Така бившият зам.-регионален министър Николай Нанков коментира случващото се в МРРБ след кабинета "Борисов 3".

"Това е място за съхранение на строителна техника, терен от 12 декара, нает от частно лице, с негово съгласие е отнет хумусният слой – за да може тежката строителна техника да стъпи стабилно и да не потъва. Чака се разрешение за строеж от МРРБ и е направена организация за мобилизация. Това е. Ако си бяха направили труда да видят парцеларния план, щяха да разберат, че на това място няма как да има строителство, защото е извън бъдещото трасе на „Хемус“. С преведения аванс в момента се произвеждат бетонови изделия, добиват се инертни материали и пр. дейности, които предшестват самото извършване на строително-монтажни работи (за чието реално стартиране е необходимо строително разрешение)", изяснява ситуацията с ремонтите на магистралата Нанков.

"Моите уважения към архитект Комитова, но ако искаше да види как се строи, да беше отишла на участъци 1, 2 и 3. В участък 6 вървят подготвителни дейности – не се строи, защото се бавят процедурите от дирекцията на протестиращия бивш зам.-министър Тодор Стоянов – вместо да работи и да напредва „Хемус“, той ходи на протести", казва още бившият зам.-министър.

И прави заключението, че за новата власт магистралата на Северна България не ѝ е приоритет. Ненков изразява скептицизъм, че обещаното от ГЕРБ приключване на аутобана до 2024 г. ще се случи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Английските тимове от Суперлигата бяха наказани с общо над 20 милиона паунда

Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Челси, Арсенал и Тотнъм, които първоначално подкрепиха създаването на Суперлига, а малко след това се оттеглиха от проекта, бяха глобени с общо над 20 милиона паунда. Това съобщи Daily Mail. Всеки от изброените клубове бе санкциониран с 3.5 милиона паунда. Ако някой от тях отново […]