Нанков към ДБ: Явно искате избори, докато не спечелите мнозинство

NetNews

На изборите хората казали кой не искат да ги управлява. На евентуални предсрочни трябвало да кажат кой да ги управлява. Интересен подход в анализите на вота. "Ако искат, явно така и така ще променяме Изборния кодекс – в него да запишем: избори се провеждат докато “Демократична България” постигне мнозинство!"

Така коментира във своя фейсбук профил зам.-министърът на МРРБ в оставка Николай Нанков сутрешното участие на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов в предаването "Неделя 150", в което той заяви, че като като политическа формация "Демократична България" иска да участва в излъчено управление, годно да реализира промяна, но ако това Народно събрание не може да излъчи такова годно управление, ще дойде време за следващи избори", пише Епицентър.бг.

Ето какво гласи и целият коментар на Николай Нанков по темата: "Слушах днес по БНР словоизлиянията на Христо Иванов – правителство с мандата на ИТН, но не на всяка цена. На изборите хората казали кой не искат да ги управлява. На евентуални предсрочни трябвало да кажат кой да ги управлява. Интересен подход в анализите на вота. Ако искат, явно така и така ще променяме Изборния кодекс – в него да запишем: избори се провеждат докато “Демократична България” постигне мнозинство!"

Припомняме, че резултатите от изборите отредиха ГЕРБ да има 75 депутати, "Има такъв народ" – 51, БСП са с 43 депутати, следват ДПС с 30, "Демократична България" с 27 и "Изправи се! Мутри вън!" с 14.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ракетен обстрел по военна база на САЩ в Ирак

Базата на иракските ВВС „Балад“ в района на Ед Дуджейл в северната част на страната е била подложена на ракетен обстрел. По нея са били изстреляни 6 реактивни снаряда, съобщава телевизионният канал Sky News Arabia. Ранени са двама души. В миналото в авиобаза „Балад“ е била разположена специална летателна група […]