Напрежение! Инцидент между разрушител на САЩ и руски кораб край Владивосток

NetNews

Американският разрушител Chafee се е опитал да наруши руската граница близо до Владивосток в Далечния изток на Русия, твърдят руското военно министерство, цитирано от "Новости".

Инцидентът е станал днес между 17:00 и 17:50 ч. тамошно време (около 10:00 ч. българско) във водите на Японско море.

Руският кораб за борба с подводници "Адмирал Трибуц" настоял американскията плавателен съд да промени курса. Този район е бил затворен за корабоплаване заради стрелби по време на руско-китайски учения.

Уточнява се, че американците започнали да сигнализират, че вдигат хеликоптер от борда и не могат да променят маршрута.

"Адмирал Трибуц" започнал да прогонва нарушителите и едва когато между тях имало по-малко от 60 метра разстояние, Chafee се оттеглил. Това е станало в залива Петър Велики, който се намира южно от Владивосток в западната част на Японско море.

Пентагонът засега не е коментирал случилото се и горната информация представя само гледната точка на руските военни.

За втори път в рамките на четири месеца Русия заявява, че е прогонила от водите си военен кораб на страна членка на НАТО. През юни Русия обвини британския разрушител Defender, че е нарушил териториалните ѝ води в Черно море, и уточни, че е принудила кораба да се отдалечи с предупредителни изстрели и хвърлянето на бомби по пътя му.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бартомеу: Казахме на Меси, че искаме Барса да бъде последният му клуб в Европа

Футболният свят позабрави за Хосеп Мария Бартомеу, откакто бившият президент на Барселона и неговият борд се оттеглиха през октомври миналата година преди резултата от вота на недоверие за отстраняването му от клуба. Но тази седмица Бартомеу се върна под светлината на прожекторите, като даде поредица от интервюта за три от […]