НАП проверява над 2 100 фирми заради нелогично високи касови наличности

NetNews

Национална агенция за приходите извършва проверки на място в над 2 100 фирми за нелогично високи касови наличности. В годишните си финансови отчети за 2019 г. те са посочили, че държат в брой над 100 000 лева. Данъчните инспектори преброяват, описват и сравняват сумите в касата с посочените в счетоводните отчети.

При 271 от дружествата проверяващите са установили несъответствие за близо 216 млн. лв., съобщават от НАП. В 33 от фирмите данъчните са открили необосновани липси на средства на обща стойност почти 27,8 млн. лв., като при тях проверката продължава.

Наред с контролната кампания на място, общо 11 588 рискови дружества получиха електронни писма или обаждане от Информационния център на НАП.

По този начин приходната агенция насърчава фирмите доброволно да прегледат отново счетоводните си документи и да направят корекции в годишните си финансови отчети, в случай че не всички суми са действително налични в касите им.

Много от дружествата, допуснали технически грешки, са се възползвали от предоставената им възможност, като са коригирали сами данните и са подали счетоводните си отчети отново.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Затвориха за посетители пещерата "Съева дупка" заради карантина

Пещерата "Съева дупка" е затворена за посетители поради карантина след положителна проба за коронавирус на служител. Това каза пред БТА Румен Драганов, изпълнителен секретар на Българския туристически съюз (БТС), който стопанисва обекта. Драганов обясни, че обектът ще остане затворен до 29 септември. Разпоредил е да бъдат направени PCR-тестове на всички […]