Насилие в Йерусалим

NetNews

Израелската полиция се опита да разпръсне с гумени куршуми и сълзотворен газ палестински протестиращи, които ги замеряха с камъни след погребението на млад палестинец, починал от рани, получени при конфронтация с полицията миналия месец, предаде Асошиейтед прес. Съобщава се за десетки ранени, предаде БТА.

Стотици опечалени се присъединиха към погребалната процесия на Уалид Шариф, който почина в събота. Шариф получи сериозно нараняване на главата на 22 април, след като израелската полиция стреля с гумени куршуми по палестински протестиращи, които ги замеряха с камъни в най-чувствителния свещен обект в Ерусалим.

„С нашите души и кръв ние ще те изкупим, мъченико“, скандираха опечалените. Някои хора развяваха палестински знамена.

Израелската полиция каза, че протестиращите са хвърляли камъни, пръчки и фойерверки по силите за сигурност. Те публикуваха видео, в което се вижда как протестиращи хвърлят предмети по полицията близо до гробището и друго видео, на което се вижда как камъни падат по близка улица. Полицията се зарече да използва „твърда ръка“, за да спре насилието, което е превърнало „погребението в излязла от контрол демонстрация на насилие“.

По информация на Палестинския червен полумесец 37 палестинци са пострадали от гумени куршуми, шокови гранати и побои. Наложило се е да бъдат хоспитализирани 10 души, включително двама с наранявания на очите. Полицията каза, че няколко служители са били леко ранени.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Северна Корея обяви нови шест смъртни случая от COVID-19

Северна Корея съобщи за още 269 510 души с висока температура и шест нови смъртни случая на фона на вълна от заразявания с КОВИД-19, предаде Ройтерс, позовавайки се на информация от севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА. Общият брой на хората със симптоми на треска става 1 483 060, предаде БТА.