Настояват за премахване на паметника на Съветската армия в София

NetNews

Политици, общественици и граждани, сред които Горан Благоев, Иво Инджев, общинския съветник от „Демократична България“ Марта Георгиева, писателят и лекар Любомир Канов и др. обявиха поредната инициатива за премахване на Паметника на Съветската армия в София.

Според тях демонтажът е логично продължение на процес, който върви от 30 години, но вече е дошъл моментът „да се извърви пътят“, съобщава tvevropa.com.

Инициаторите твърдят, че никъде в Европа няма такава арогантност, както в надписа „на съветската армия освободителка от признателния български народ“ – армията не е била съветска, а червена; не е освободителка, а окупаторка, а „от българският народ е признателна само една част“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БСП-София брани паметника на Съветската армия

София. Днес, ние, социалистите от София, се обявяваме решително срещу антикултурния поход на платените и безотговорни русофоби, които не за първи път правят опит да осквернят и ликвидират един от бележитите символи на българо-руската дружба и сътрудничество. Както през изминалите три десетилетия, така и сега ще отстояваме запазването на Паметника […]