Началникът на отбраната: Сред останките на „МиГ“-а е намерен биологичен материал

NetNews

Сред намерените останки на падналия Миг-29 е бил открит биологичен материал, който е предоставен за ДНК експертиза. Това каза на брифинг във Варна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, цитиран от Агенция „Фокус“.

"Реакцията на военноморските сили е организирана и планирана в най-възможните кратки срокове с включване на пътни кораби и вертолети от състава на авиобаза „Чайка“. В резултат на предприетите действия 9 юни в 00:45 ч. се загубва контакт, след което с настъпването на светлата част на денонощието и възможността да се проведе визуално наблюдение днес са открити части от спасително оборудване, отломки. Към 11.03 часа започва събиране на останките. За съжаление, трябва да потвърдя, че сред намерените останки е открит биологичен материал, който е предоставен за ДНК експертиза“, сподели Ефтимов.

"Действията се насочват към намиране на черната кутия за самолета. Това е ключов момент, за да могат да се анализират причините и да може да продължи плановата летателна дейност на българската армия“, добави Ефтимов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Облекчение: Ваксинирани с две дози няма да носят маски в някои закрити пространства

Ваксинираните с две дози срещу коронавирус няма да имат задължение да носят маска в някои закрити обществени пространства като малки магазини, фризьорски салони или фитнес. Министерството на здравеопазването обмисля да издаде заповедта понеделник или вторник. "На база на настъпващите горещини искаме да предприемем и мерки във връзка със задължителното носене […]