„На никой да не му идва на ум да ни напада“: Русия укрепва военно западните си граници

NetNews

„На никой да не му идва на ум да ни напада“: Русия укрепва военно западните си граници

Снимка: архив, БГНЕС

Русия укрепва военния си потенциал на западните граници, за да гарантира своята безопасност, заяви Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Още по темата

1 апр 2022 11:05

306

Песков каза това в ефира на „Беларус-1“, една от държавните телевизии в Беларус – западна съседка на Русия и неин съюзник.

Путин е инструктирал руския министър на отбраната Сергей Шойгу да разработи план за съответното увеличаване и укрепване на военния потенциал на страната на западните й граници и сега се работи по въпроса, обясни неговият прессекретар. Песков подчерта, че целта е да бъде „поддържан необходимият паритет във всичко, така че на никой да не му мине през ума. . . да ни нападне“.

Миналия месец руският президент поръча на министъра на отбраната да подготви доклад за укрепване на западните граници на страната във връзка с действията на НАТО. Преди това Путин нееднократно е обръщал внимание на разширяването на НАТО плътно до границите на Русия, отбелязва ТАСС.
/БТА/
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Руски ракети поразили жилищен район в Одеса, има жертви

Украинските власти съобщиха за руски обстрел по стратегическото черноморско пристанище Одеса, задържан при опит за бягство от страната генерал и размяна на военнопленници с Русия. Най-малко три руски балистични ракети са поразили жилищен район на Одеса, причинявайки жертви, каза губернаторът на Одеска област Максим Марченко, цитиран от Асошиейтед прес. Той […]