Доказано: Необвързаните са по-щастливи

NetNews

Любовта е най-красивото чувство на света, обаче ново проучване сочи, че хората, които не са обвързани, са по-щастливи от тези, които са в любовна връзка или брак, предава БГНЕС. Защо е така?

Изследване, публикувано в "Journal of Social and Personal Relationships", заключава, че свободните хора имат по-богат социален живот, както и че те са по-свързани с роднини и съседи. Освен това те се грижат повече за своите родители, братя и сестри и онези приятели, които като тях нямат връзка. Проблемът е, че хората във връзка или брак често занемаряват всички други взаимоотношения в живота си. Въпреки че обществото често налага брака и партньора като един от показателите за пълноценен живот, много проучвания показват, че хората обикновено са по-щастливи, когато са свободни, защото, колкото и егоистично да звучи, те се посвещават на себе си и не влизат толкова често в конфликти.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нова година без празненства в турските хотели

Турските сили за сигурност няма да допуснат провеждане на новогодишни мероприятия в хотелите и в отдаваните под наем вили по време на общонационалната карантина от 31 декември до 4 януари, съобщи днес пред журналисти турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от агенция ТАСС, предаде БТА. "Още веднъж повтарям, що се […]