Ето кой стои зад мистерията с монолита в Юта (СНИМКИ)

NetNews

Американската арт-група „The Most Famous Artist“ призна в профила си в Instagram, че именно тя стои зад изготвянето и поставянето на загадъчния монолит в пустинята в щата Юта. „Ако под „вие“ разбирате нас, то да“, отговарят от групата в коментар под един от постовете дали те са авторите на обелиска.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от The Most Famous Artist (@themostfamousartist)

„The Most Famous Artist“ публикуват и снимки, на които се виждат мъже, които работят върху създаването на „извънземния" обект. „Нима искате да кажете, че това не са били извънземни?“, пише в поста си арт-групата.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от The Most Famous Artist (@themostfamousartist)

На сайта си художниците подчертават, че могат да продадат "появилия" се в Юта метален обект срещу скромната сума от 45 000 долара. Доставката може да се осъществи за срок между 4 и 6 седмици. Монолитът в Юта беше забелязан за първи път на 18 ноември от държавни служители с хеликоптери, помагащи на биолозите от дивата природа да преброяват овцете от въздуха. Лъскавият триъгълен стълб, който излизаше на около 3,5 метра от червените скали в южната част на Юта и очевидно изработен от неръждаема стомана, бързо привлече стотици любопитни зрители, а славата му се разпространи по целия свят. Мнозина отбелязаха сходството на обекта със странните извънземни монолити, предизвикали огромни скокове в човешкия прогрес в класическия научно-фантастичен филм на Кубрик „2001: Космическа одисея“.

Други приеха появата му като знакова през бурната година, в която светът беше обхванат от пандемията COVID-19, и оптимистично спекулираха, че може да има напълно различни функции. „Това е бутон за „изтриване“ на 2020 г. Може ли някой да го натисне бързо?“ пошегува се потребител на Инстаграм. Някои наблюдатели забелязаха прилика на обекта с авангардното изкуство на Джон МакКракън, американски художник, живял известно време в близкото Ню Мексико и починал през 2011 г. В края на ноември монолитът изчезна точно толкова мистериозно, както се появи. Дни по-късно екскурзоводът Силван Кристенсен си призна, че той и негови приятели имат пръст в премахването на монолита.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от The Most Famous Artist (@themostfamousartist)

Причината? Пустинята не е готова за нахлуването на туристи, които искат да видят необичайната структура със собствените си очи. „Хората пристигаха с коли, автобуси, микробуси, хеликоптери, самолети, влакове, мотоциклети и електронни велосипеди“, казва той. И дори няма паркинг. И няма тоалетни." Според Кристенсен любопитните са замърсили и отъпкали земята наоколо. За да защити пустинята от по-нататъшни щети, той и приятелите му решили да премахнат структурата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Зомбито проговори

Външният министър на Венецуела отправи сериозни критики към американския държавен секретар, съобщи РИА Новости. Днес стана ясно, че коалицията зад президента Николас Мадуро печели изборите за парламент. Американският първи дипломат Майк Помпео обяви, че не признава вота. Опозицията отказва да участва на изборите. Последва отговор от венецуелския външен министър Хорхе […]