Руски академик съобщи нов тревожен симптом на COVID-19

NetNews

При пациенти с коронавирус може да се наблюдава повишение на гликирания хемоглобин по време на заболяване, пише zdrave.to.

Това заяви Марина Шестакова, академик от Руската академия на науките, заместник-директор по научните изследвания, директор на Института по диабет към Националния център за медицински изследвания по ендокринология.

Гликираният хемоглобин отразява средното ниво на кръвната захар през последните три месеца. Според Марина Шестакова, пациентите с COVID-19, които са били хоспитализирани, превишават допустимите нива, въпреки липсата на захарен диабет преди коронавируса.

Според данните, шест седмици след възстановяване от COVID-19, нивата на кръвната захар се нормализират.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Китай отменя ограниченията за чуждестранни инвестиции, с изключение на...

Китай ще премахне ограниченията за чуждестранни инвеститори, които имат интерес към енергийния сектор на страната. Това се посочва в Бялата книга „Развитието на енергетиката на Китай в новата ера“, публикувана от Държавния съвет на Китайската народна република. „Китай ще премахне изцяло ограниченията за чуждестранни инвестиции в въгледобивната, петролната и газовата […]