Скандал със СНИМКИ на Камала Харис за корицата на „Vogue“

NetNews

Избраната за вицепрезидент на САЩ Камала Харис е на корицата на февруарското издание на сп."Вог", но от екипа ѝ съобщават за проблем – снимката не е тази, за която двете страни са се договорили, съобщиха Асошиейтед прес и много американски издания, цитирани от БТА. Вместо договорения кадър, на който бъдещата вицепрезидентка на САЩ позира в светлосин костюм на "Майкъл Корс", за печатното издание е избрана снимка на първата афроамериканка, избрана за вицепрезидент на САЩ, в по-всекидневен стил – черни джинси, кафяво сако и черни кецове "Конвърс", каквито Харис често носеше по време на предизборната кампания.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от By Vera Pr (@latinostimemagazine)

От екипа на Камала Харис не са знаели, че снимката за корицата е сменена, докато кадрите не бяха пуснати онлайн късно вечерта в събота, твърди източник, запознат с преговорите как Харис ще бъде представена в списанието. От офиса на Харис отказаха коментар и източникът говори анонимно. От "Вог" в неделя не отговориха на запитванията по имейл. Харис, която е от ямайски и индийски произход, позира в светлосиния костюм на златист фон, а в екипа с джинсите и кецовете – на розов и зелен фон – това били цветовете на сестринството от колежа ѝ "Алфа Капа Алфа". Последните кадри трябвало да са илюстрация на статията за нея. "Вог" публикува и двете снимки онлайн в социалните мрежи. Източникът, запознат с преговорите, каза, че екипът на Харис изразил разочарованието си от решението на списанието да избере снимката по кецовете на корицата.

Снимките предизвикаха остри критики и в социалните мрежи заради решението на списанието да представи така на корицата си първата жена вицепрезидент в историята на САЩ и то без одобрение. "Камала е първата жена в историята ни, която ще е вицепрезидент на САЩ. Отдайте ѝ дължимото и сменете тази корица! Поставете я на фон, който ѝ подхожда. Старата драперия от кабинета на изпълнителния директор е обидна", написа потребител под публикацията на "Вог" в Инстаграм. Силно критични коментари под публикациите на снимките обвиниха списанието, че е избелило цвета на кожата на Харис. От "Вог" отрекоха да са променяли цвета на кожата, но потребители в социалните мрежи настояват, че е имало намеса. "Това някаква шега ли е?! Семейство Кардашиян се радва на повече уважение от страна на Анна Уинтор за кориците на "Вог" от избраната за вицепрезидент на САЩ. Какво жалко представяне на цветнокожа жена на власт!", цитира в. "Ню Йорк пост" един от коментарите в Туитър. Миналата година главният редактор на авторитетното модно списание Анна Уинтор се извини в писмо за допуснати "грешки" в публикуването на снимки и статии, възприемани като нечувствителни към малцинствата. От сп."Вог" няма официално потвърждение коя от двете снимки ще бъде на корицата на февруарския брой. Фотосесията е дело на младия цветнокож фотограф Тайлър Мичъл, който се прочу през 2018 г. с фотосесията си на Бионсе за "Вог", когато бе едва на 23 години.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как да пестите

Домашно счетоводство Контролът на приходите и разходите ви помага да не допуснете отварянето на финансови дупки в личния си бюджет. Експертите съветват да си водите записки на лист хартия или в електронна таблица на Excel за твърдите месечни разходи, които не можете да избегнете – като наем, застраховка или вноски […]