С тази диета наистина ще отслабнете

NetNews

Консумирането на храни с високо съдържание на протеини носи много ползи, включително за изграждането на мускулите, загубата на тегло и чувство за ситост след хранене.

Въпреки че приемът на много протеин може да бъде полезен, балансираното хранене е съществена част от доброто здраве, пише на сайта www.medicalnewstoday.com.

Приемът на богата на протеини храна може да помогне на хората да отслабнат, защото така се избягва преяждането.

Високопротеиновата диета може да помогне за изграждането на чиста мускулна маса, когато се комбинира с упражнения.

По-долу са някои от най-добрите високопротеинови храни, които човек може да консумира, за да отслабне по-лесно:

1. Черен боб

Той често е евтин източник на протеини. Черният боб може да се приготви по различни начини, което го прави много гъвкава съставка при избора на ястия.

2. Лима фасул

Някои видове лима фасул предлагат около 21 грама протеини на 100 грама продукт.

3. Царевица

Жълтата царевица има около 15.6 грама протеин на чаша. Освен това царевицата съдържа и добро количество на фибри и минерали, включително калций.

4. Сьомга

Тя се счита за мазна риба, което означава, че е пълна с омега-3 мастни киселини. Сьомгата също така е отличен източник на протеини и може да помогне на човек да се чувства по-удовлетворен от храната. Сьомгата може да не е толкова добър бюджетен вариант, колкото някои други източници за протеин.

5. Картофи

Картофите имат репутацията на богати на скорбяла продукти, но са добри източници на хранителни вещества, включително на протеини. Един средно голям картоф съдържа малко над 4 грама протеин.

6. Броколи

Една чаша сурови броколи има почти 2.6 грама протеини и съдържа различни хранителни вещества, като фолиевата и калиева киселина. Този продукт има само 31 калории на чаша.

7. Карфиол

Карфиолът има много протеини, в съчетание с малко калории. Една чаша нарязан карфиол има 27 калории и 2 грама протеин.

8. Китайско зеле

Известен също като бок чой, този зеленчук получава много от калориите си от протеини и е пълен с антиоксиданти.

9. Яйца

Те са отличен източник на протеини, хранителни вещества и здравословни мазнини. Различни проучвания показват, че яйцата могат да помогнат на хората да се чувстват по-доволни и да спрат с преяждането. Проучване установило, че група от жени, които приемали яйца вместо гевреци за закуска, се чувствали по-сити за по-дълго и консумирали по-малко калории през целия ден.

10. Говеждо месо

То предлага голямо количество протеини на порция. Има редица различни видове говеждо месо, от което да избирате за по-лесна загуба на тегло.

11. Пилешки гърди

Те са постен източник на протеини. По-голямата част от калориите идват директно от протеини, когато се сервира без кожата. 136 грама пилешки гърди осигуряват около 26 грама протеин.

12. Овес

Овесът предлага около 17 грама протеини на 100 грама продукт. Те също така са източник на сложни въглехидрати. Суровите семена са лесни за приготвяне като овесена каша и хората могат да ги подправят с разнообразие от здравословни храни като плодове и ядки.

13. Риба тон

Тя е отличен и широкодостъпен източник на протеини, който също има нисък брой калории. Рибата тон е с минимална мазнина. Добавете риба тон към салати, сандвичи и закуски.

14. Бобови растения

Бобовите растения са едновременно богати на фибри и протеини. Това ги прави добър избор в диетата за отслабване.

15. Конопено семе

Хората могат да използват конопените семена в салати като заместител на крутони. Конопените семена предлагат около 9,5 г протеини на супена лъжица. Те са доста лесни за намиране в повечето магазини за хранителни стоки.

16. Сушени домати

Сушените домати са отлично допълнение към много ястия и са широко достъпни. Те предлагат както добър източник на протеини, така и на хранителни вещества и фибри.

17. Грах

Той е с високо съдържание на протеини, фибри и други хранителни вещества. Грахът е евтин, лесен за намиране и може да се използва в много рецепти.

18. Пуйка

Тя съдържа много протеини, може да осигури около 13 грама протеини на 100 грама продукт.

19. Нахут

Нахутът е здравословен вегетариански протеин, който е с високо съдържание на фибри и е пълен с хранителни вещества, които поддържат здравето на сърцето и костите.

20. Киноа

Киноата е един от добрите източници на вегетариански протеини. Киноата съдържа всички 11 аминокиселини.

21. Бадеми

Ядките имат репутация на висококалорични продукти, но с малко контрол над порциите, печени или сурови, бадемите могат да бъдат богата на протеини закуска.

22. Авокадо

То не само съдържа протеини и здравословни за сърцето ненаситени мазнини, но и добри нива на фибри и хранителни вещества като калий.

23. Фъстъци

Шамфъстъкът е сравнително нискокалорична ядка, която съдържа голяма порция протеини. 100 грама шамфъстъци съдържат около 6 грама протеини и богатство от други хранителни вещества, включително и висока доза B6.

24. Аспержи

Аспержите получават над една четвърт от калориите си от протеините, които съдържат. Те също така са пълни с хранителни вещества, включително витамини от група В и са с ниско съдържание на въглехидрати.

25. Суроватъчен протеин на прах

Протеинът на прах се използва от много културисти и атлети като добавка за увеличаване на мускулната маса и за сила. Този прах е направен от протеини, съдържащи се в млякото. От съществено значение е хората да четат етикетите, защото суроватъчните протеини често са пълни със захар.

26. Семена от чия

Това мъничко семе съдържа повече от 5 грама протеини на 100 грама продукт, заедно с омега-3, фибри и калций. Веганите често използват семената от чия, като заместител на яйцата и много хора се наслаждават на добавянето им към смутита или салати за допълнителни здравни ползи.

27. Тиквени семки

Те са пълни с протеини и минерали като магнезий и селен. Хората, които искат да отслабнат, трябва да стоят далече от печено тиквено семе и да изберат суровите семена.

28. Кисело мляко

Нискомасленото кисело мляко съдържа 19 грама протеини в 200-грамова купичка. Хората, които искат да отслабнат, трябва да ограничат или да избягват киселото мляко, което често съдържа добавена захар.

29. Извара

Този млечен продукт има изобилие от протеини. Той също така предлага здравословна порция от калций и други хранителни вещества.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Захариева: Русия събира информация от всички страни, членуващи в НАТО

''Доста станаха напоследък шпионските скандали с участието на Русия. Нямам информация отстраненият да се е сдобил с някакви важни данни. Знам, че е работил в тази насока, като е правил опити да вербува служители от други министерства, включително и срещу парично възнаграждение''. Това заяви в предаването "Лице в лице" по […]