Независим: Ново правителство с подкрепата на ИТН ще оцелее един-два месеца

NetNews

Ново правителство с подкрепата на ИТН ще оцелее един-два месеца, а Балабанов ще излиза на трибуната да заплашва председателя на НС и премиера. Това коментира за „Денят на живо“ по NOVA NEWS народният представител Георги Георгиев, който напусна групата на „Има такъв народ“.

Той не съжалява, че си е тръгнал от ИТН. „Дори и предложението на Гроздан Караджов от вчера само доказва, че много правилно постъпих. Действията на партията месеци назад показват, че нищо добро няма да се случи“, смята Георгиев.

Според него причината президентът да не бърза с връчването на третия мандат е датата за предсрочните избори. „18 септември вече е пропусната дата, следващата е 25 септември. Това са евентуални почивни дни, което може да намали избирателната активност. Ако следващата дата е 2 октомври се предполага, че избирателната активност е по-висока“, посочи той.

И допълни, че тежката корупция може да бъде спряна с механизма за контрол на главния прокурор и разделянето на КПКОНПИ. „Каквито и други закони да приемаме, ако не въведем антикорупционни механизми, парите по Плана за възстановяване ще бъдат усвоени по порочен начин както преди“, отбеляза независимият депутат.

По думите му за независимите депутати не е червена линия присъствието на Слави Трифонов, а действията на министрите. „Повторната кандидатура на Каримански за шеф на БНБ е търсене на конфликт, беше ясно, че трудно ще бъде избран. Търси се форма на деструктивно поведение, не на градеж“, категоричен е Георгиев.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Съветът за сигурност удължи само с шест месеца срока за хуманитарни доставки за бунтовниците в Сирия

Съветът за сигурност към ООН одобри днес резолюция, с която се удължава с шест месеца срокът за доставки на хуманитарна помощ за 4,1 милиона човека в контролиран от бунтовниците район в Североизточна Сирия, предаде Асошиейтед прес. Резолюцията бе приета в 15-членния съвет с 12 гласа „за“ и нито един „против“. […]