Неподозираните приложения на вазелина

NetNews

Вазелинът е създаден като продукт и се използва още от 1870–та година. В медицината и козметиката той се използва широко като съставка на продукти, нанасяни върху кожата.

От създаването му насам, той често е съставка в различни козметични продукти, които всекидневно купуваме. Но използването му в чист вид е позабравено.

Вижте няколко практични употреби на този продукт, от които е добре да се възползвате.

Ако сте свършили вашето тоалетно мляко, може да използвате вазелин за нежното почистване на замърсявания от пудри, спирали и грим вечер.

Всички използваме хубав парфюм, но преди да напръскаме кожата си с него, може да поставим малко вазелин в областта на китките и шията, след което да нанесем любимия си парфюм, така той ще се задържи за по-дълго време.

В днешно време е модерно една дама да има буйни и гъсти вежди, но често те може да са и непокорни. Ако върху тях нанесете малко количество вазелин, те ще останат добре оформени.

Екфолирането на нашата кожа е начин за премахване на мъртвите клетки от нея, като така тя остава чиста и мека. Чрез вазелинът може да си направим един много добър ексфолиант за тялото. В купа се смесват малко вазелин, морска сол и кристална захар, след което се разбъркват до получаването на еднородна консистенция и се масажира кожата. Вазелинът също се използва и за подхранване на кожата на напукани устни. Вазелинът също така е чудесен при суха и груба кожа на стъпалата и петите, лактите и коленете.

Ако желаете да имате повече блясък при нанасяне на грим върху вашите скули и клепачи, може предварително да ги намажете с малко вазелин, след което да нанесете желаният фон дьо тен, руж и сенки.

Когато решавате да боядисате вашата коса, често по кожата остават следи от боята. Затова преди да започнем с боядисването е добре да нанесем по кожата покрай косата – най-вече челото, малко вазелин. По този начин боята ще се задържи единствено по косата, без да цапа и кожата.

За перфектния маникюр, е добре всяка вечер нанасянето на малко вазелин върху ноктите и кожичките около тях с нежни масажни движения.

Често пъти ни се е случвало трудно да свалим пръстени от ръцете си, особено ако пръстите ни са се подули, но с вазелин това би било лесно, ако нанесем малко количество върху ръцете.

Вазелинът има и други приложения, освен за красота. С него може да подхраним и почистим кожата, от която са направени кожените ни якета, мебели, обувки и аксесоари. Вазелин може да се нанесе и при скърцане на пантите на вратите или шкафчетата у дома.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Продажбата на Кешеру е причината за уволнението на Дамбраускас

Лудогорец разкара Валдас Дамбраускас през изминалия уикенд още преди дербито с Левски, като това изненада мнозина с оглед лидерската позиция на „орлите“ в Първа лига. Това накара редица анализатори да потърсят друга причина за уволнението, а от Топмач стигнаха до извода, че продажбата на Клаудиу Кешеру е изиграла най-голяма роля […]