„Не съществува причина, поради която доизграждането на Болничния комплекс да бъде забавено или спряно“, обяви областният управител на Ямбол

NetNews

От страна на областния управител, Георги Чалъков, към Министерство на здравеопазването бе изпратено запитване, относно предприетите действия от тяхна страна по изпълнение на Решение на Министерски съвет от 27.12.2019г., а именно отпускането на средствата за доизграждане на Болничния комплекс в града. Това съобщават от пресслужбата на Областна администрация – Ямбол.

От там допълват, че в отговора от Министерство на здравеопазването се потвърждава, че на 09.11.2020г., е преведена парична вноска в размер на 13 500 000 лева, по сметка на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ Ямбол АД, с цел увеличаване на дяловото участие на държавата в капитала на лечебното заведение.

Предвидената вноска в капитала на лечебното заведение за 2021 година, ще бъде в размер на до 5 400 000 лева. Сумата ще бъде преведена на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ след приемане от Министерския съвет на постановление за одобряване на промени по бюджета на Министерство на здравеопазването за 2021 година.

Относно третата предвидена вноска, от писмото на МЗ става ясно, че тя ще бъде в размер на до 8 100 000 лева и е дължима за 2022 година. 

„Както бях казал пред представителите на медиите на последната ни среща, и както става видно от писмото на Министерство на здравеопазването, не съществува причина, поради която доизграждането на Болничния комплекс да бъде забавено или спряно. Всякакви продължаващи упражнения по темата са напълно излишни. Фактите са достатъчно красноречиви.“, коментира Георги Чалъков, областен управител на област Ямбол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нов изпълнителен директор на фирмата концесионер на летище "София"

Хесус Кабайеро, новият изпълнителен директор на „СОФ Кънект“ АД, оператор на Международното летище София, има 17-годишен опит в летищния мениджмънт, 12 от тях като управляващ директор. Той е бил част от управлението на летищните хъбове в Мадрид и Барселона, на предпочитаното от много туристи летище Малага и Главен директор на […]