Никога не правете тези неща заради мъж

AdminNetNews

Разглеждайки психологията на взаимодействието между партньорите в двойката, ще поговорим за 5 неща, които никога не трябва да правим за един мъж, в никакъв случай.

Макар да сме изкушени в началото на едни нови отношения, да се покажем в пълния си блясък пред мъжа, никога не трябва правим следните неща:

Да боготвориш мъжа и да го издигаш на пиедестал

Това, което никога не трябва да правиш за един мъж е да го боготвориш до такава степен, че да го издигаш на пиедестал над теб самата. Нужно е да си развила и усвоила енергията на архетипа „Момиченце“, ако искаш да задържиш мъж до себе си. Това значи да можеш да виждаш и оценяваш способностите, уменията, талантите му, да се фокусираш върху положителните му качества и силни страни, както и да му се възхищаваш искрено за това. Важно е и да умееш да благодариш от сърце за всеки негов жест.

Но ако ти го боготвориш от позиция, в която се чувстваш малка, незначителна спрямо него, нямаш вяра в себе си, изпитваш чувство на малоценност, тогава го издигаш на пиедестал високо над себе си. Това не е правилна постановка. Спри да го идеализираш и си състави реалистична представа за него.

Здравословна любовна връзка има само, когато гледаш на партньора си като на равностоен – тоест, „аз познавам силните си страни и качества, гордея се от това какъв човек съм, но и ти си качествен мъж. И аз те виждам такъв какъвто си, и те приемам, без да се опитвам да те променям“. За целта е нужно и ти да приемеш себе си и да бъдеш жена, която съчетава в себе си четирите проявления на женската енергия.

Карл Юнг ги нарича четири женски архетипа – любовница, момиченце, кралица и майка. Това е начинът да задържиш вниманието на мъжа за по-дълго, така че той да иска да бъде с теб и да си неустоима в очите му.

Да се превърнеш в удобна жена, която се раздава твърде много за мъжа

Tипична грешка в поведението на повечето жени е да се превърнат в удобни за мъжа, да се опитват да се вписват в неговите стандарти, да променят външния си вид, да оправдават очакванията му, да отговорят на всички негови нужди и желания. Такова нагаждане и свръхприспособяване към мъже, както и раздаване до пълно пренебрегване на себе си, чак жертвоготовност, е компенсаторен механизъм на тъжно вътрешно дете.

Дете, което е отгледано от родители, за които то е трябвало да се старае, за да спечели любовта, вниманието и грижата им е запаметило този модел на поведение. На клетъчно ниво такава жена свързва любовта с усилия. Нейно водещо вярване е: „Трябва да се приспособявам. Нямам право да изпитвам гняв. Нямам право да ви разочаровам.“

Ако тук разпознаваш себе си, знай, че можеш да надраснеш тези поведенчески модели, които пречат на връзката ти като работиш с терапевт, за да се срещнеш с вътрешното дете, да преодолееш емоционалните травми от детството и да ги излекуваш. Това е силно, незабравимо и трансформиращо преживяване, което си заслужава, ако искаш да бъдещ щастлива и успешна в любовта, защото връзката с детето вътре в нас е в основата на взаимоотношенията ни с другите.

Да играеш ролята на сладко глупава и наивна жена

Работя с клиентка, която ме попита „Миленка, мъж ме харесва, но се отдръпна. Отхвърли ме с думите, че съм по-образована и успешна в кариерата от него.

Предпочитат ли мъжете глупави жени? Това ли е мъжкият идеал? Трябва ли да се преструвам на немислеща, необразована и по-малко интелигентна жена, за да ме харесват?“

Не, никога не прави това нещо за един мъж. Не е нужно да прикриваш нарочно интелекта си, не трябва да се преструваш на сладко глупава и наивна жена, за да бъдеш харесвана от мъж. Ако искаш да впечатлиш мъж, бъди свързвана със себе си. Осъзнай своята женственост, магнетизъм и активирай женската си енергия.

Да се откажеш от себе си, когато си във връзка

Това, което никога не трябва да правиш за нито един мъж е да забравяш за себе си, своите интереси, себеразвитие, да жертваш кариера, лично време, пространство, семейство, приятели. По този начин предаваш себе си, а тази енергия предаваш и на околните. Както се отнасяш към самата себе си, това получаваш и от обкръжението си. С други думи, мъже, които те лъжат, изневеряват.

Заради мъж не трябва да поставяш на изчакване собствените си мечти, да се отказваш от ценности, възгледи. Обаче, ако в теб работят травмите на тъжното вътрешно дете, то може да е научило, че неговите нужди, желания и мечти нямат значение и не са важни, и подсъзнателно да си привлякла точно такъв партньор, с когото се проявяват детските ти травми.

Да бъдеш мъжът в отношенията и решаваш проблемите във връзката

Желанието на жената да е независима, силна, да прави всичко сама, без да поиска или допуска помощ е начинът, по който тя „отглежда“ и възпитава безволев и слаб мъж. Ако тя изземе функциите на мъжа, опитва се да решава всички проблеми сама и поема много отговорности, това я разрушава, опустошава и блокира женската и енергия. Отговорност, задача и роля на жената е да вдъхва вяра и самочувствие на мъжа си, да го подкрепя и насърчава, а не да решава проблемите му. Мъжът се чувства мъж, когато действа и сам решава проблемите си.

Един мъж бяга от жена, когато не се чувства силен, необходим и потребен на партньорката си, тогава се дистанцира и си тръгва от връзката. Отдръпва се, без да казва нищо. Тръгва си от тази ситуация и отива при друга жена, която му дава място и пространство и му показва, че има нужда от мъж до себе си. Отива при жена, която го провокира, а не го улеснява, за която е готов и прави подвизи. Отива при жена, която му показва, че с него животът и се променя към по-добро, че той е ценен и важен.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Дания иска увеличи добива си на природен газ, за да помогне на Европа

Дания иска временно да увеличи добива си на природен газ, за да помогне на Европа да се откаже от руските енергийни доставки, пише Bloomberg. Скандинавската страна, която обеща да спре добива на изкопаеми горива, ще започне преговори с компаниите, работещи в нейната част на Северно море, и заяви, че ще […]