Николай Витанов: Не се бъзикайте с щама Делта

NetNews

Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 16 юли 2021 г. Днес информацията има 2 части. Това предупреждава математикът Николай Витанов. 1. Успокоителна част за текущата ситуация 2. Предупредителна част

Част 1. Успокоително за текущата ситуация Спокойно, още нищо не е станало. Броят на новите случаи подскочил малко и вече почва да се говори панически. Всичко е в границите на очакваното. Все още. Базовото репродуктивно число днес е 0.941. Знаете, че очакванията са да е между 0.9 и 1. Обхватът на заразата продължава да се свива много бавно.

Очакванията са броят на активните случаи да продължи бавно да намалява към 7 000 и здравната система да продължи да се разтоварва (от натоварването, свързано с пандемията, не от другите натоварвания). Трябва да следите това число. Ако скочи над 1 е се задържи там, значи делта вариантът на вируса се е закрепил. Като гледате стойността – още не се е закрепил.

Индикаторите за смяна на тренда все още имат ниски стойности във всички области. По морето стойността също е ниска, тъй че които сте там, вирусът няма да ви развали почивката. В София стойността е ниска, в страната също стойностите са ниски. Когато стойностите на тези индикатори паднат под 10, тогава може да почнем да се притесняваме. Има време дотогава, а като стане, ще сигнализирам веднага. Това е спокойната част

Част 2. Предупреждение НЕ СЕ БЪЗИКАЙТЕ С ДЕЛТА ВАРИАНТА НА ВИРУСА. ЗАЩОТО ТОЙ ЩЕ СЕ ИЗБЪЗИКА МНОГО ЖЕСТОКО С ВАС. ЯКО ЩЕ СЕ ИЗБЪЗИКА. Вчера писах за дебелите кратуни и книжните плъхове. Егоистичните дебели кратуни нариват вируса в държавата и подпомагат разпространението му. Не спазват мерките, от които много малко останаха и си измислят всякакви теорийки, за да оправдаят поведението си. Три пъти видях как теорийките ви изтичат в тоалетната. Ще го видя и за четвърти път. Не вярвам обаче да се промените. Щом като четвъртата вълна отмине, ще извадите същите теорийки за пети път. Това вече не е ефект на Дънинг-Крюгер. Тая работа вече май е за психиатър. Интересува ме дотолкова, доколкото ще повлечете и заразите хора покрай вас, които се пазят. Мислете за роднините си.

Очакваме настъпление на врага. В същото време в армията от лекари, които героично отблъснаха 3 вълни, върви чистка и най-опитните ръководители се отстраняват. Най-опитните части, работили в най-големия ад на трите вълни, се подлагат на унижение. Ваксинацията отиде в 55-та глуха. Какво си мислим – че като се бъзикаме и чешим, ще ни се размине. Делта вариантът ще ни избъзика, яко ще ни избъзика и ще ни почеше и там, където не ни сърби.

Моята работа в тази пандемия винаги е била тази на разузнавача. И винаги съм се стремял да предупредя за настъпващата опасност. Ето го символичното ми предупреждение:

Рихард Зорге докладва. Германия е струпала огромна армия по границите на Съветския съюз. Предстои нападение. Нападението ще е на 22 юни 1941 г. Кой разбрал, разбрал. Повече от това не мога да направя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Емилия стресна феновете си: Спира с пеенето

Емилия шокира последователите си с изненадваща новина. Преди часове тя публикува в социалните мрежи, че спира с пеенето за неопределен период от време. "Поради непредвидени обстоятелства, всички участия и изяви на Емилия на този етап се налага да бъдат преустановени", се пише в поста, които е публикуван не от самата […]