Николай Малинов подписа в Москва „Пътна карта“ с партията на Путин „Единна Русия“

NetNews

Председателят на партия „Възраждане на Отечеството“ Николай Малинов подписа в Москва с Андрей Климов, заместник секретар на Генералния съвет на "Единна Русия", както и председател на комисията за международни дейности на партията, „Пътна карта“ за изготвяне на дългосрочен договор за сътрудничество между двете партии.

Година и половина след шумния му арест в първия от поредицата шпионски скандали у нас, насочени срещу Русия, Николай Малинов пътува свободно зад граница. Забраната му да напуска страната отпадна.

Николай Малинов и Андрей Климов са изразили както тревога за влошаването на българо – руските отношения, така и надежда, че в перспектива двата народа ще възстановят конструктивните и дружелюбни отношения между двете страни на взаимноизгодна основа. С тревога е било обсъдено и нарастването на военното напрежение в Черно море.

Обсъдени са основните принципи и насоки за дългосрочно сътрудничество между „Възраждане на Отечеството“ и „Единна Русия“.

Малинов припомни, че партия „Възраждане на Отечеството“ излезе с инициатива България да се превърне в Зона на мира и да откаже участие във военните учения на НАТО „Defender“ (Защитник), предвидени за пролетта и лятото на 2021 г.

В хода на срещата страните са констатирали, че добрите отношения между България и Русия могат да бъдат съществено конкурентно предимство за икономическото, духовното и културното развитие на България, като страна членка на ЕС.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Курц: Австрия ще закупи един милион дози от руската ваксината "Спутник V"!

Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви във вторник, че Виена ще закупи през април един милион дози от руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V" на изследователския институт по епидемиология и микробиология "Гамалея", съобщава австрийския ежедневник Oe24.at и агенция Ройтерс. Ваксината "Спутник V" все още не е одобрена от Европейската агенция по […]