Николай Милчев: Демокрацията престава да бъде демокрация, когато стане само процедура

NetNews

Откакто се помня всеки следващ избор е най-важен за България. В тази продължителност и в тази важност аз все повече си задавам въпроса дали наистина са най-важните или са най-важните за лидерите и за тези хора, които участват в тях. Всеки избор за президент, за депутат, за красота, за другар в живота е най-важният и съдбовният, но на мен вече ми идва в повече когато се говори, че тези избори са най-важните. Това коментира поетът Николай Милчев в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Аз снощи чух нещо много тревожно от един от лидерите на "Има такъв народ". Сякаш между другото Тошко Йорданов спомена, че вероятно и следващият парламент ще е краткотраен, той го каза спокойно, но и като нещо, което е съвсем естествено да се случи. Аз си помислих докога може да продължи това с тези много важни избори. Преди време един мой началник ми каза следното: Демокрацията престава да бъде демокрация, когато се превърне само в процедура".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лозан Панов: Агнешките главички пред ВСС бяха като конската глава от "Кръстникът"

"Казвате, че президентската институция няма много правомощия, но аз не съм много сигурен, защото президентът, освен че подписва укази, той може да отправя послания, да даде знаци какво трябва да направи обществото. Един президент трябва и да е сигурен, че ще бъде гласът на безгласните". Това коментира в ефира на […]