Никола Минчев: Няма да бъда премиер

NetNews

Не са водени с мен до момента разговори да бъда премиер. Това заяви пред „Нова телевизия“ бившият председател на Народното събрание Никола Минчев.

„На този етап това е спекулация, защото ние дори не знаем на кого ще бъде връчен третият мандат. Може да се окаже, че изобщо няма смисъл да се водят такива разговори. В крайна сметка дори да се стигне до нещо такова, това зависи и от „Продължаваме Промяната”. Това е колективно решение. С ПП не сме водили такъв разговор”, каза той.

Запитан дали остават същите разделителните им линии с другите партии, той отговори: „Нашите разделителни линии винаги са били ясни – борбата с корупцията, насочването на публичния ресурс не към чекмеджета и джобове, а в интерес на обществото, съдебна реформа. Не можем да отстъпим от това”.

„Разговаряме с всички народни представители, които взимат самостоятелни решения. Не можем да разговаряме с някого, който просто от диванчето дава еднолични решения”, добави Минчев.

Според него ще е трудно в рамките на този парламент да се сформира ново мнозинство. „Затова и анализаторите оценяват с доста ниски проценти евентуален успех”, коментира той.

Относно връчването на третия мандат и възможността той да бъде изпълнен, Никола Минчев смята, че „винаги е по-добре да се правят опити, независимо дали има шанс за успех”.

Той коментира и предложенията за връщането на хартиените бюлетини. „Изцяло машинният вот беше крачка напред и връщането им по-скоро ще бъде стъпка назад за демокрацията”, посочи бившият председател на Народното събрание.

На въпрос дали от „Продължаваме Промяната” обмислят дали при евентуални избори биха се явили заедно с „Демократична България”, Минчев отговори: „Това е въпрос, който ще бъде поставен за разглеждане, когато стане ясно, че вървим към избори, т.е. когато имаме неизпълнен трети мандат. Не съм формирал лично мнение”.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Шега от Бойко Борисов, че щял да подкрепи Асен Василев за премиер

Шега. Така Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, определи заявлението на експремиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов от съботния ден пред партийния актив в Бургас, че ГЕРБ са били готови да „дадат“ трима народни представители, които да гласуват „за“ проектокабинета на „Продължаваме промяната“, които в крайна сметка […]