Никола Янков: Огромното мнозинство българи биха гласували срещу перспективата да сме сателит на Москва

NetNews

„Посещението на външния министър на Украйна в България постави твърдо страната ни в лагера на проруските държави. България посрещна хладно и изпрати с празни ръце Кулеба, който дойде с молба за помощ“.

Това каза бившият заместник-министър на икономиката Никола Янков в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV+ и TV1.

„Путин хвърли Русия в икономическа катастрофа, съизмерима с ефекта на Великата октомврийска социалистическа революция. Руският износ на суровини за първото тримесечие в спаднал вече с една трета спрямо миналата година без да има наложени санкции поради бойкот от частните оператори – банки, транспортни компании и застрахователи“, каза още той.

„Управляващата коалиция е на път да провали интеграцията на България в Шенген и Еврозоната с проруската си позиция. Никой не обича тези хора като нас, които са всъщност руски проксита“, категоричен е Янков.

„Т.нар. проевропейски и проатлатически партии, като ПП и ДБ, са необяснимо плахи и де факто поддържат проруската линия на поведение на президента и правителството. Страхът от нови избори не е оправдан – огромното мнозинство българи биха гласували за проевропеския път за развитие на страната срещу перспективата да сме сателит на Москва“, смята той.

„Това, което правителството може и трябва да направи, е да покаже на чуждите инвеститори, че България е твърдо в лагера на западните демокрации. За съжаление прави точно обратното. В ситуация на покачващи се цени поради високи международни цени на енергоносителите и базовите метали не трябва да се вдигат минимални заплати, да се говори за фискиране на цени и премахване на ДДС, а да се засилят програмите за социално подпомагане на нуждаещите се категории граждани“, посочи още Янков.

Целия разговор можете да гледате във видеото:

<iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/QPkVBvjYc0c“ title=“YouTube video player“ frameborder=“0″ allow=“accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture“ allowfullscreen></iframe>

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Макрон към Льо Пен: Вие зависите от господин Путин

Френският президент Еманюел Макрон и крайнодесният претендент за поста му Марин льо Пен сблъскаха позиции в разгорещен предизборен дебат, единствения преди балотажа на изборите за държавен глава в неделя, предаде Ройтерс. Дебатът започна леко неловко за Льо Пен, която първо издаваше нервност с езика на тялото, а след това започна […]