Нито един войник на САЩ не е загинал в Афганистан, след като талибаните поеха властта

NetNews

Нито един американски войник не е загинал в Афганистан, след като талибаните поеха властта в страната, заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби.

Двама американски законодатели от Камарата на представителите бяха критикувани за това, че са посетили Афганистан. Председателят на Камарата на представители Нанси Пелоси изпрати писмо с което припомни, че от Министерството на отбраната и Държавния Департамент има молба да не се пътува до Афганистан.

Пътуването на законодателите във вторник е било неразрешено и бе заклеймено с коментари, че е отвлякло вниманието от мисията на военните и че те са заели места, които е можело да бъдат заети от евакуиращи се американски граждани или съюзници на САЩ.

В изявление демократът Сет Мълтън и републиканецът Питър Майер, които са ветерани, посочиха че са искали да убедят президента Джо Байдън да удължи поставения от него срок на изтеглянето. Конгресмените още казват, че след разговори с командири на място и запознаване със ситуацията е станало очевидно, че няма как да се евакуират всички навреме.

Според Белия Дом през изминалите 24 часа от Кабул са били евакуирани около 19 хиляди души като от 14-ти август до сега Съединените щати са евакуирали или помогнали за евакуацията на около 82 300 души. От края юли САЩ са транспортирали около 87 900 души с американски и коалиционни полети, се казва още от Белия Дом.

Шест дни остават до изтичане на срока поставен от президента Байдън за изтегляне на американските войски от Афганистан.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Българката, гримирала Наоми Кембъл, сподели любопитни разкази

Емилия Георгиева Дарашка е родена през 1954 г. в китното село Галиче, Врачанско. Средното си образование завършва в Минния техникум в гр. Бобов дол и специалността „Медицински козметик“ в Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ в София. Има придобита още една специалност – „Горско стопанство“. Работила е в „Хигия – Кюстендил“, клон […]