Новата гара в Белово ще отговаря на всички европейски изисквания

NetNews

Новата гара в Белово ще отговаря на всички европейски изисквания за такъв тип сгради и се очаква строителството и да приключи до една година, съобщиха от Националната компания „Железопътна инфраструктура“. От там уточниха, че премахването на досегашната сграда е част от реализацията на проекта за цялостното модернизиране на линията София – Септември, финансиран със средства от Европейския съюз.

Според директора на националната компания „Железопътна инфраструктура“ Красимир Папукчийски напредва и модернизацията на жп линията между Белово и Септември, където линията се изгражда по ново трасе. То ще позволи движение на влаковете със скорост от 160 километра в час.

В проекта са предвидени за изграждане сложни инженерни съоръжения – тунели и виадукти, за които в момента се изпълняват подготвителните дейности. Изпълнителят на обекта е уверил, че е готов с техниката и работната ръка да стартира работа и в другия участък Костенец-Белово.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кокала си намери работа като спортен директор

Последният треньор, извел Левски до спечелването на шампионска титла (2009 г.) – Емил Велев, започна работа във Вихрен. Кокала е новият спортен директор на клуба от Сандански, информира Novapress. Както вече стана ясно, Велев се е разделил с Левски (Лом), който е новак във Втора лига. Oпитният специалист обаче бързи […]