Нова атрактивна придобивка за Бургас

NetNews

Бургас може да има нов амфитеатър. Наскоро кметът на града Димитър Николов предложи старите бараки на Кожния диспансер да бъдат съборени, а на тяхно място да се изгради малък обществен парк. Местният парламент също подкрепи тази инициатива, така че нейното осъществяване е въпрос на време и средства. Но преди това трябва да се изчака промяна в статута на терена, който е предвиден за здравеопазване. Това вече е поискано от ресорното министерство и се очаква неговото решение, уточнява БНТ.

Междувременно, докато текат необходимите предварителни процедури, двама млади бургазлии изготвиха атрактивен идеен проект за благоустрояването на това място. Те са Александър Желязков – студент по архитектура в Дъблин, и Мария Русева, която също учи архитектура, но в Париж.

Това лято те караха стаж по специалността си в Община Бургас и получиха свободата и поощрението да развихрят своето въображение. Техният идеен проект включва облагородяването на парк със зеленина, изграждане на амфитеатър, фитнес, висящи люлки и тунел.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Меси счупи феноменален рекорд на Пеле

Рано тази сутрин звездата на Аржентина Лионел Меси счупи поредния невероятен рекорд, този път на легендата на световния футбол Пеле. Аржентинският национален отбор победи Боливия с класическото 3:0 в мач от квалификациите за Световното първенство догодина. Лео Меси успя да запише хеттрик на своята сметка, с който той задминава бразилската […]