Нова ваксина показва висока ефективност при тестове на Острова

NetNews

Нова ваксина срещу коронавируса показва ефективност от близо 90 процента, сочат резултатите от изследването, проведено във Великобритания. Ваксината "Новавакс" е първата, при която е доказан ефектът срещу новия "британски" щам на COVID-19.

Премиерът Борис Джонсън приветства "добрата новина", по неговите думи, и допълни, че регулаторният орган за лекарствата сега ще се произнесе за одобряването на ваксината.

Великобритания вече поръча 60 милиона дози "Новавакс", която ще бъде произвеждана в Стоктън-он-Тийс. Очаква се те да бъдат доставени през втората половина на годината, ако препаратът бъде одобрен, информира правителството.

Ваксината "Новавакс" е втората ваксина преминала обстойни изпитания на Острова след тази на "АстраЗенека". Учените са отчели ефективност на препарата срещу вируса от 89,3% в трета фаза на изпитанията, в които са участвали повече от 15 хиляди доброволци на възраст от 18 до 84 години.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В Швеция електромобилите се зареждат в движение (ВИДЕО)

Въпреки значителния напредък в разработването на електрически автомобили и акумулаторни батерии, презареждането на такива превозни средства към днешна дата отнема значително повече време, отколкото презареждането на автомобили с ДВГ. Израелската технологична компания ElectReon разработи система, която може да зарежда електрически превозни средства в движение. На теория, ако такава система се […]