Нова вълна! Ситуацията с COVID-19 в Москва е драматична

NetNews

Като „драматична“ определи кметът на Москва Сергей Собянин ситуацията със заразата Covid-19.

В момента повече от 12 000 заразени са хоспитализирани. По заболеваемост сме на нивата от миналогодишните пикове, пише кметът в блога си.

Собянин е разпоредил задължителна ваксинация на служителите в сектора на услугите.

В Москва са въведени нови ограничения заради резкия ръст на заболеваемостта от коронавирус. Дните до края на седмицата са обявени за неработни.

От днес до 20 юни са затворени зоопарковете, заведенията за обществено хранене в търговските центрове и детските площадки. Ресторантите и баровете не работят през нощта.

30% от персонала на фирмите трябва да премине към дистанционна работа. Изискването важи и за служителите над 65-годишна възраст и тези с хронични заболявания. Прави се изключение за имунизираните срещу Covid-19.

Към съществуващите в столицата 14 000 места за болни от коронавирус трябва да бъдат добавени още 2 000 и да бъдат отворени нови центрове на компютърна томография.

Засилва се контролът върху носенето на защитни маски и спазването на социална дистанция на обществените места. Кметът на Москва Сергей Собянин призова хората да се възползват от правото си на безплатна имунизация.

През последното денонощие в столицата бяха отчетени 6800 нови случая на Covid-19. Смъртните случаи са 71.

Над 1,8 млн. души са си поставили ваксина срещу Covid-19 в Москва от началото на кампанията по имунизиране.

Междувременно главният санитарен лекар на Москва Елена Андреева нареди задължителна ваксинация на 60% от работещите московчани. Впоследствие бе уточнено, че става въпрос за ваксинация на служителите в сферата на търговията и услугите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

КНСБ: Към 2025 г. средната пенсия да е 865 лв., а минималната – 500 лв

КНСБ предлага за следващите 4 години ускорен ръст на минималната работна заплата със 17 на сто средногодишно и с 12-13 на сто на средната заплата. Така към 2025 г. няма да има работещи бедни. Средната заплата ще стигне 2400 лв., а минималната – 1200 лв. Това каза президентът на КНСБ […]