Нова машина ликвидира дупки на пътя за минути (ВИДЕО)

NetNews

Английският производител на строителна техника JCB представи нова машина за пътни ремонти, която може да обработва и запълва дупки за броени минути. Pothole PRO е построена на колесно шаси, унифицирано с екскаваторите на компанията и предлага комплексно решение за отстраняване на всякакви дефекти по настилката.

Машината на JCB може да се управлява само от един квалифициран оператор и има 3 приставки за изрязване, фрезоване и почистване. С тяхна помощ Pothole PRO изстъргва повърхността на дупката, изравнява краищата и подготвя участъка за полагането на асфалт, замествайки цяла бригада работници.

Обработката на една дупка отнема около 8 минути, а за един ден машината може да подготви за асфалтиране 250 квадратни метра пътно покритие. Хидравличната фреза е широка 600 мм и разполага със система за изсмукване на прахта.

Максималната скорост на Pothole PRO е 40 км/ч, което позволява да бъде транспортирана между обектите на собствен ход. По време на изпитания машината е ликвидирала 51 дупки за 20 дни. От JCB твърдят, че за такъв обем от работа традиционната техника би имала нужда от 63 дни. Цената е €160 000.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/edfU4tNRlaA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Петков: Министърът на околната среда трябва тутакси да изхвърчи!

Сегашният министър на околната среда трябва тутакси да изхвърчи при своя предшественик, заяви лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференця, цитиран от „Фокус“. Петков изтъкна, че всеки път, когато ни издави поредното бедствие, се започва прехвърляне на отговорности и размиване съзнанието на хората. „В продължение на 5 години настояваме за […]