Новина от МФ за държавните помощи за компаниите, пострадали от COVID-19

NetNews

Финансовото министерство публикува указания за счетоводното отчитане на държавните помощи за компаниите, чиято дейност страда заради ограничителните мерки в следствие на пандемията от Covid-19.

В указанието, подписано от министър Кирил Ананиев, се представят различните правителствени мерки за подкрепа на бизнеса – било за запазване на заетостта, било за оборотен капитал.

От него става ясно, че приходите от правителствената помощ не подлежат на третиране за данъчни цели. Разходите, които са направени чрез получените помощи, се признават за данъчни цели, тъй като се предполага, че те са направени изцяло за дейността на компанията.

В указанието на финансовото министерство се подчертава, че получените помощи от държавата са строго обвързани с поети ангажименти от компаниите, най-вече по отношение на запазването на заетостта.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Омъжена учителка правила секс със седмокласник от семейството на ...

В американския щат Алабама 27-годишната омъжена учителка по математика Аштън Алана Макклъски е била арестувана за сексуален контакт с ученик от седми клас, съобщава Daily Mail, цитиран от БЛИЦ. Тя е обвинена в сексуална връзка с ученик под 17 години и също така ѝ е забранено да общува с жертвата. […]