Ваксинирането в Ямболско е възстановено, работят 7 кабинета

NetNews

Възобновява се ваксинирането с „Астра Зенека“ в Ямболска област на регистрираните в електронния регистър, предаде БНТ. То ще се извършва на седем места в областния град. Кабинетите са разположени в МБАЛ „Свети Пантелеймон“, МБАЛ „Свети Йоан Рилски“, ДКЦ 1, СБАЛ по кардиология, Кардиологичен медицински център, Медицински център Бербатов и РЗИ.

От днес започва имунизацията на избралите дата 19 март и следващите дни от медеца по график. Всички избрали дата за имунизация против COVID-19 от 12 до 18 март ще бъдат презаписани и уведомени за поставяне на ваксина през април.

Личните лекари ще възобновят ваксинирането на желаещите от пациентските си листи след новата доставка на препарата „Астра Зенека“ в края на седмицата. От РЗИ-Ямбол съобщиха, че ще бъдат унищожени няколко дози ваксини от отворени флакони неизползвани от личните лекари.

Ваксинацията в страната бе възстановена, след като Европейската агенция за лекарствата излезе със становище, че „Астра Зенека“ е безопасна и ефективна. От тази сутрин пунктовете за имунизация в страната отново работят. Възстановява се работата и на електронния регистър. 

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Казусът "АстраЗенека" в различните европейски страни

Освен България още 10 европейски държави подновиха използването на COVID ваксината на „АстраЗенека“, след като вчера Европейската агенция по лекарствата я обяви за безопасна. Това обаче беше съпътствано от предупреждения. Във Франция ваксинацията с продукта на "АстраЗенека" ще продължи, но с препоръка да се прилага при хора над 55-годишна възраст. […]