В област Ямбол няма случаи на Инфлуенца по птиците

NetNews

Към момента на територията на област Ямбол няма регистрирани случаи на болестта Инфлуенца по птиците. Това стана ясно на провелото се заседание на Областната епизоотична комисия. То бе свикано във връзка с възникнали случаи на тази болест Плевенско. На заседанието в областна администрация бе коментирано, че трябва да бъде повишено вниманието на специалистите, поради очакването за влошаване на метеорологичните условия и по-активен прелет на диви птици и разпространяване на болестта. Сред въведените от ОДБХ мерки в Ямболска област са: забрана за отглеждането на домашни птици от всички видове на открито. Забрана за отглеждане на домашни водоплаващи заедно с други домашни птици. Забрана за провеждане на изложби и пазари за птици. При данни за повишена смъртност при домашни птици в личните стопанства да се информира ветеринарните служби.

На територията на област Ямбол има близо 700 000 птици, отглеждани във ферми –кокошки носачки за яйца, родители на бройлери, патици, фазани, както и птици отглеждани в частни дворове.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гранична полиция – Елхово обявяви конкурс за назначаване на 30 полицаи

Регионална дирекция „Гранична полиция” – Елхово обявяви конкурс за назначаване на 30 служители на длъжност полицай и старши полицай.  Вакантните места са в граничните контролно-пропускателни пунктове към Елховската дирекция. Сред изисквания към кандидатите за заемане на длъжностите са да са пълнолетни, да имат само българско гражданство, да не са осъждани […]