ГЕРБ – Ямбол излезе със закъсняла позиция за бюджета на града

NetNews

На 21-я ден след приемането на бюджета на община Ямбол за 2021 г. от ПП ГЕРБ – Ямбол разпространиха декларация, в която атакуват БСП, че работи против развитието на града. Аргументът им е позицията на БСП – Ямбол при обсъждането и гласуването на бюджета.

„Ние групата общински съветници на ПП ГЕРБ Ямбол изразяваме ясната си и категорична позиция в подкрепа развитието на Ямбол и Бюджетът на община Ямбол за 2021 година”, декларира председателят на групата съветници от ГЕРБ Александър Стойков.

Припомняме, че основният финансов инструмент на общината бе гласуван на сесия на Общинския съвет още на 25 февруари. Бюджетът бе приет с гласовете на ГЕРБ и кметската формация „Пряка демокрация”.

Ден преди това от БСП излязоха с остра позиция срещу начина по който се изготвя проекта на бюджета изобщо. „Кметската власт демонстрира, че не зачита различното мнение и обезсмисля предварителното обсъждане на бюджета”, атакуваха тогава  социалистите в нарочна декларация. На самата сесия голяма част от червените съветници гласуваха „против” бюджета, а други се въздържаха.

В сегашната си декларация пък ПП ГЕРБ апелират към гражданите да не вярват на хората, които са гласували против бюджета и завършват многозначително:  „И… знаем какво ще кажете, но каквото и да е то, това не променя факта, че ние от ПП ГЕРБ категорично стоим зад това в Ямбол да се случат добри неща през 2021 година, а вие от БСП сте против!“.

От ГЕРБ не уточняват какво какво знаят, че ще се каже.

Ето пълният текст на разпространената позиция на ПП ГЕРБ – Ямбол:

БСП не може и не е гарант за развитие, защото БСП е против развитието на община Ямбол

На проведената редовна сесия на Общински съвет Ямбол, политическа партия ГЕРБ, предизвикани от манипулативните действия на БСП – едни в общинския съвет и други пред обществото, представи категоричната си позиция в декларация.

Декларацията бе представена от Александър Стойков – Председател на групата съветници и Общински ръководител на ПП ГЕРБ Ямбол.

Александър Стойков:

„Ние групата общински съветници на ПП ГЕРБ Ямбол изразяваме ясната си и категорична позиция в подкрепа развитието на Ямбол и Бюджетът на община Ямбол за 2021 година.

Бюджетът на една община определя нейното развитие, определя колко и за какво ще бъдат разпределени средствата, за да се подобрява средата, за да живеят гражданите добре. За това подкрепихме Бюджета за 2021г. и ще подкрепяме всяко едно добро решение за развитието на града.

Против бюджета и развитието на Ямбол гласуваха представителите на БСП. С това БСП заяви, че не иска ремонтирани улици, че е против нови и по-добри тротоари, против изграждането на детски площадки и облагородени междублокови пространства. БСП ясно показа пред съгражданите ни, че е против и ремонта на зала „Диана“, и подобряването условията за спорт в спортните бази в града. Показа, че е против и инфраструктурата, ангажимент на община Ямбол, до новия болничен комплекс. Затова ясно и категорично заявяваме: БСП не може и не е гарант за развитие, защото БСП е против развитието на собствената си община.

Ние общинските съветници от ПП ГЕРБ апелираме към гражданите на Ямбол – не вярвайте на тези, които гласуваха в ОбС Ямбол против интересите и развитието на нашата община. И… знаем какво ще кажете, но каквото и да е то, това не променя факта, че ние от ПП ГЕРБ категорично стоим зад това в Ямбол да се случат добри неща през 2021 година, а вие от БСП сте против!“, се казва в декларацията на съветниците от ПП ГЕРБ.  

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Tesla на автопилот се блъсна в полицейска кола

В Съединените щати електрически кросоувър Tesla Model Y се блъсна в неподвижен патрулен автомобил Dodge Charger.Според Carscoops инцидентът е станал близо до град Лансинг (Мичиган). Няма жертви в резултат на инцидента. Полицейската кола била паркирана в съответствие с всички правила за движение с включени мигащи светлини. На свой ред водачът […]