Деликатесът на „Патеса“: Фино месо от патица с подправки

NetNews

Фино месо от патица с подправки е поредният интересен продукт от асортимента с марката „Патеса“, с който българо-френската фирма „Алианс Агрикол – АЛАГ“ изкушава потребителите. Фирмата е сред водещите производства в Ямбол и областта и е на пазара вече повече от четвърт век. Във Франция наричат този деликатес риети (на френски: Rillettes). Той се получава при термична обработка на кълцано патешко месо.


Французите хапват това блюдо като предястие или по време на аперитива върху препечена филийка хляб, поднесена с кисели краставички или мариновани лукчета. Прекрасно хармонират с червени сухи вина, които подчертават и допълват вкусовите качества на месото.


Специалитетът на „Патеса“ се приготвя по изпитана рецепта, в която се използват три вида месо от патица, овкусено със сол и бял пипер. Резултатът е един неустоимо вкусен и здравословен продукт с нежна текстура и деликатен аромат, който е подходящ както за приготвяне на различни ястия от българската кухня, така и за споделени разходки или почивка сред природата.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пребиха мъж с кол

Мъж пострада, след като бе набит с кол от опонент в Мизия, съобщиха от полицията във Враца. Случилото се е от вчера. В 9 часа в районното управление на Оряхово постъпил сигнал. Обадилият се заявил, че минути по-рано в Мизия, неизвестно лице е нанесло удари с кол по главата на […]