До 30 април зеленчукопроизводители и овощари могат да кандидатстват за нисколихвените кредити на фонд „Земеделие“

NetNews

До 30 април 2021 г. се удължава срокът, в който стопаните могат да подават заявления за целеви кредит за закупуване на семена, разсад и торове за производство на зеленчуци (полско и оранжерийно производство) и закупуване на торове, необходими при отглеждане на трайни насаждения.

От ДФ „Замеделие“ изброяват за кои видове трайни насаждения има заложени ставки: плодове (ябълки, круши, кайсии и зарзали, череши, вишни, праскови и нектарини, ягоди, малини, сливи, десертно грозде), винени лозя и маслодайна роза.

Максималният размер за предоставяне на кредитен ресурс от ДФ „Земеделие” е в размер на 300 000 лв. на земеделски производител. Лихвата по кредита е в размер на 1,5 % годишно. Срокът за погасяване е 30 ноември 2021 г.

Документи се подават в Областна дирекция на ДФ „Земеделие” – Ямбол. Предоставянето на средствата ще бъде до 31 май 2021 г. Утвърденият финансов ресурс е общо 12 млн. лева.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Георги Марков: Парламентът победи юмрука на президента

Народното събрание изкара пълен мандат. Парламентът победи юмрука на президента. Парламентарната демокрация победи анархокомунизма. Това написа депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков в страницата си във Фейсбук. Марков се сбогува с 44-тото Народно събрание, като изброи някои негови важни постижение – не прие Истанбулската конвенция, не ратифицира […]