Д-р Диманов с отговор към бившия здравен министър

NetNews

Спечелилият конкурса да директор на ямболската МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Панайот Диманов публикува в социалните мрежи „Отворено писмо до проф. Костадин Ангелов“ – бившия здравен министър. Преди десетина дни на пресконференция в централата на ГЕРБ в София екс министърът на здравеопазването Костадин Ангелов направи следния коментар по адрес на д-р Диманов: „Назначен ли е за директор на ямболската болница пенсионер, упражнил правото си на пенсия, който фалира болницата в Раднево, за която имаше протести?“. Ето и отговорът на д-р Панайот Диманов:

ОТВОРЕНО ПИСМО

До Проф. Костадин Ангелов

От д-р Диманов

Проф. Ангелов,останах изненадан и учуден от това, което Вие и бившият министър-председател съобщихте на брифинга на ГЕРБ, касаещо мен.

1. Вие много добре знаете и трябваше да подготвите Борисов, да не излага и двамата. Договорите на изпълнителните директори на болниците са договори за управление, а не трудови и никъде в българското законодателство не е предвидено възрастово ограничение. Каква беше възрастта на Ананиев, на Борисов, на Кръстелина Георгиева, управлява МВФ, която също е на такава възраст. На каква възраст беше моят предшественик- Д-р Чорбаджийски?

2. За болницата в Раднево. На срещата ни в Ст. Загора двамата разговаряхме. Обясних Ви колко тежка е ситуацията. Неплатени задължения за 1 млн и близо 500 хил. лв. към НАП, доставчици и заплати. Кмета ме помоли да помогна. За няколко месеца погасихме около 300 хил. лв. Спряхме злоупотребите, но не можаха да се осигурят парични средства за минали заплати и други задължения. Блокирана бяха всички банкови сметки. На 07.01.21г. подадох съгласно договора ми тримесечно предизвестие. Въпреки всички трудности болницата приключи 2020г. с 134 хил. лв. счетоводна печалба. Доклада е заверен от експертен счетоводител и публикуван в търговският регистър. Общински съвет Раднево взе решение болницата да бъде преватеризирана. Това не е мое решение.

Добре беше Вие да погледнете себе си, какво оставихте в Александровска болницата и тогава да говорите за мен…

С уважение,

Д-р Диманов

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Жени Калканджиева търси споделено пътуване

Жени Калканджиева не се свени да пътува "на стоп" или по-точно чрез споделеното пътуване. Бившата Мис България е член на една от най-популярните групи във Facebook за тази цел, където не веднъж е търсила превоз. Тя нямаше нищо против да си потърси едно местенце от Бургас за София преди дни […]