Д-р Рунков за отказването си от НС: „Като капитан на кораба, не трябва сега да го напускам“

NetNews 1

След отказването си от парламента, водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Ямбол д-р Димитър Рунков пусна изявление на лични си профил, в което излага мотивите за решението си. Публикваме пълния текст на обръщението му.

Скъпи приятели,

в живота на всеки човек има мигове, когато трябва да вземе важни решения. Не под влияние нито на разума, нито на емоции, а по интуиция.

В седмицата на моя професионален празник, интуицията ми показа, че като капитан на кораба, не трябва сега да го напускам. Не трябва да напускам в разгара на една война и един дълъг път на борба с вируса. Моята интуиция ми показа, че не трябва и след 24 години безсънни нощи и труд да заменя операционната маса с парламентарната скамейка.

Човек освен интуиция има и съвест. Бях готов да допринеса за стабилността на страната, участвайки в устойчив Парламент. Такъв обаче за мен, в момента, е невъзможен.

Съвестта ми показа, че трябва да остана тук, че тук ще съм по-полезен.

Колеги, заедно започнахме тази война с вируса и заедно ще продължим и победим! Заедно стартирахме мечтан проект и заедно ще го довършим – на каквото и да е цена!

На близките ми, приятелите и пациентите мога да кажа само едно – Аз съм лекар и такъв ще бъда винаги! Благодаря за подкрепата на всички! За една силна, стабилна и успешна България!

С уважение,

д-р Димитър Рунков

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

One thought on “Д-р Рунков за отказването си от НС: „Като капитан на кораба, не трябва сега да го напускам“

  1. Д-р Рунков, след всичко написано от вас, много щях да ви уважавам, ако не бяхте от ГЕРБ. Виждате какъв негативизъм и омраза в страната буди тази абривуатура. Много хора сравняват тази партия с карикатурно копие на БКП. Затова отдръпнете се от крадците, докторе! Един интелигентен човек не може да има нещо общо с милиционери, спортисти, бивши номенклаури, биячи и техните приятелки.
    Успех ви желая!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пожар в блок в столичния квартал „Хиподрума“, има пострадали

Пожар е възникнал столичния квартал „Хиподрума“. Огънят е изпепелил апартамент на 11-ия етаж в блок №1. Има пострадали. Двама души са били откарани в "Пирогов", след като са били обгазени. След преглед те са освободени за домашно лечение. На една жена ѝ е оказана първа долекарска помощ на място, съобщи […]