Екстремните жеги продължават до 12-13 август

NetNews

Не се очертава скоро да има осезаем спад в температурите. Напротив, горещото време ще ни мъчи почти до средата на август. Това става ясно от прогнозата на климатолога проф. Георги Рачев в интервю за БТА.

Тези дни Ямбол продължава да е в оранжевата зона с достигнати максимални температури между 39 и 41 градуса и не се очертава скорошна промяна.

Все още обаче и в страната като цяло не е достигнат абсолютният рекорд, отчетен у нас – 45 градуса по Целзий, измерени в Пловдив през 2000 година.

Въпреки това, си е изпитание да се издържат три поредни седмици с много високи наднормални температури. Обичайните стойности за този период на годината в равнинната част на България са между 27 и 30 градуса.

Ако има нещо успокояващо, то е, че влажността на въздуха е ниска – в обедните часове е под 30 процента.

Горещините се дължат на пренос на много топъл и сух тропичен въздух от Северна Африка.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Атанасова, Манолова и Дончева спорят кой колко обича Бойко Борисов

Председателят на групата на ГЕРБ в Народното събрание Десислава Атанасова, председателят на групата на “Изправи се БГ! Ние идваме!” Мая Манолова и зам.-председателят на Народното събрание Татяна Дончева влязоха във високопоставен спор относно това кой колко обича бившия премиер Бойко Борисов. “Много ни е трудно да обичаме Бойко Борисов, не […]