Загубилите в Ямбол ГЕРБ отчетоха победа, бягат ли от неудобните въпроси?

NetNews

На извънредна пресконференция днес ПП ГЕРБ – Ямбол е отчела резултатите от изборите и е представила избрания за народен представител втория в листата Станислав Говедров. Брифингът бе обявен по електронните пощи на медиите едва час и половина преди началото, а устни покани са отправени само до определени медии. Оставяме на читателите да преценят защо.

Така, останаха незададени редица въпроси, като:

  • На какво ще отдадат най-ниския резултат от парламентарни избори досега? Спадът от предходните през 2017 г. е с цели 6 246 гласа в региона като цяло.
  • Помогна ли им или им навреди обвързването с местни коалиции – в Ямбол с кмета Валентин Ревански и в Стралджа – с тамошния Атанас Киров?

От ГЕРБ са отчели „победа” в град Ямбол, но фактите са следните: в областния град ГЕРБ взема 6 466 гласа, като само 682 гласа ги делят от „Има такъв народ” и само 777 от резултата на БСП.

  • Доброто представяне в ромската махала ли помогна за „спечелването” на изборите в Ямбол? Факт , че от секциите в т.нар. „смесени райони” – турската и ромската махала на Ямбол ГЕРБ са първенци с 672 гласа – почти толкова, колкото е разликата им с партията на Станислав Трифонов.
  • Областният управител и трети в листата Димитър Иванов изпитва ли гордост от факта, че печели най-много преференции именно в секция 44-а – на границата на турската и циганската махала – с изпъкващите 25 гласа специално за него, на фона на едноцифрената подкрепа, която има в останалите части на града?
  • Как ще коментират и фактът, че единствените 5 района в Ямбол, в които имат преднина, всъщност тя е нищожно малка? Става дума за централната част на града, кв. „Каргон” , „Аврен” и к-с „В. Левски”, но пък най-убедителната им победа е в махалата. В другите големи жилищни райони побеждават техните опоненти: „Има такъв народ” в: „Граф Игнатиен”, „Зратен рог”, „Г. Бенковски” и „Възраждане”, а БСП печели в „Диана”, „Хале” и „Зорница”.
  • Реално ПП ГЕРБ има ли депутат от Ямбол в новото Народно събрание, при положение, че единственият влязъл е излъченият от кмета Ревански – Станислав Говедаров?
  • Как избирателите на ГЕРБ приемат оттеглянето на водача д-р Димитър Рунков в полза на втория в листата? Чувстват ли се използвани, измамени, подведени, предадени?
  • Ако единомислието и единодействието между ГЕРБ – Ямбол и формацията на кмета В. Ревански са толкова естествени, не смятат ли за логично ямболският кмет вече официално да бъде ръкоположен за областен лидер на ГЕРБ тук?
  • Самият избраник Станислав Говедров доволен ли е от получените преференции – по-малко от 400 в цялата област и едва 301 в самия Ямбол? Това на фона на 767 преференциални гласа в полза на четвъртата в листата – представителката на Елхово?
  • Какви са гаранциите, има ли такива, че новостроящата се болница ще бъде завършена, при положение, че са преведени само половината от обещаните средства, а евентуален нов и в друга конфигурация кабинет може да прекъсне за пореден път довършването й?  Или отново ще сме свидетели на поредното загробване на пари в обекта?
  • След като ГЕРБ губи и Елхово,  а тамошният дългогодишен кмет е областен координатор на партията, очакват ли се промени в партийното ръководство в областта?
  • И т.н. и т.н…

В официалното прессъобщение, което изпратиха впоследствие, от партията отчитат с удивителен знак постигнатия резултат на изборите: „в област Ямбол са гласували 24,38% от гласоподавателите, което е 11 703-ма души! … В най-голямата община в областта – Ямбол, ПП ГЕРБ се завърна като основна политическа сила. Първи сме и в община Стралджа, което много ни радва, а колкото до общините, в които изоставаме, ще работим и ще променим това.

„Аз имам нужната енергия и най-важното имам подкрепата на ПП ГЕРБ! Ще дам всичко от себе си за областта, защото това е най-важното”, е коментирал излъченият за народен представител Станислав Говедаров.

Водачът на листата, доктор Рунков е сравнил предизборните срещи с гражданите с малки визитации. „В тези моменти постепенно усетих, че аз съм наистина нужен на тези хора и на града, както и на колегите ми в болницата”, е изтъкнал още директорът на МБАЛ „Св. Пантелеймон”.

Ето пълният текст на пресинформацията, изпратена от щаба на ПП ГЕРБ:

Прессъобщение

Станислав Говедаров: Избирателите ни трябва да знаят, че обещанията дадени от нас по време на срещите ни, са реални проекти, по които се работи и ще се работи!

Днес се проведе брифинг на ПП ГЕРБ Ямбол и избраният за народен представител в 45-тото Народно събрание – Станислав Говедаров, на който партията отчете резултатите за областта от изминалите Парламентарни избори.

„Благодарим на гражданите на област Ямбол дали своя вот за Коалиция ГЕРБ-СДС за доверието, което ни гласуваха! Благодарим за добрата работа на всички общински структури на партията! Резултатът е ясен, а анализи тепърва ни предстоят. За ГЕРБ-СДС в област Ямбол са гласували 24,38% от гласоподавателите, което е 11 703-ма души! Това са 11 703-ма души, които подкрепиха посоката на развитие на държавата и областта, към която сме поели. Тези хора гласуваха за стабилността, която ни е така нужна за да просперираме в бъдеще и за да водим нормален живот в България. В най-голямата община в областта – Ямбол, ПП ГЕРБ се завърна като основна политическа сила. Първи сме и в община Стралджа, което много ни радва, а колкото до общините, в които изоставаме, ще работим и ще променим това. Ние водихме абсолютно позитивна и толерантна кампания, а кандидатите за народни представители работиха отборно за своята обща цел.“, каза Александър Стойков – Общински ръководител на ПП ГЕРБ в община Ямбол и председател на Щаба за провеждане на парламентарните избори.

„Аз съм щастлив, че съм част точно от този отбор, защото това е отборът, който реално работи. Ние не сме давали празни обещания. Предизборната кампания свърши, дойде време да се работи. Аз имам нужната енергия и най-важното имам подкрепата на ПП ГЕРБ! Ще дам всичко от себе си за областта, защото това е най-важното. Избирателите ни трябва да знаят, че обещанията дадени от нас по време на срещите ни, не са просто обещания, а реални проекти, по които се работи и ще се работи! Аз се надявам, да си сътруднича с всички Народни представители от нашия избирателен район. Искам да работим заедно, защото само с конструктивен диалог могат да бъдат постигнати общи цели!“, коментира избраният за народен представител Станислав Говедаров

Водачът на листата, доктор Рунков, сравни предизборните срещи с гражданите, с малки визитации. Той сподели, че на тези срещи се е с много хора на които е помогнал. „В тези моменти постепенно усетих, че аз съм наистина нужен на тези хора и на града, както и на колегите ми в болницата. На първо място, аз съм лекар, което беше и водещото за мен да се включа в кампанията, като цяло – изграждането на болничния корпус. В такъв момент на пандемия, аз не мога да оставя колегите и пациентите си. Станислав Говедаров е боец и аз му вярвам на хиляда процента, че ще работи за областта и за каузата – болничният комплекс. Също така смятам, че като водач на листа, е нормално да поема отговорността, че загубихме на областно ниво. И не на последно място, считам, че това което предстои няма да бъде стабилен Парламент…“, така накратко д-р Рунков коментира оттеглянето си.

Организационния секретар за областта, Димитър Иванов, изказа благодарност към всички членове на СИК и РИК, както и към екипът на партията, кандидатите за народни представители и представителите на медиите за работата по време на предизборната кампания. Иванов пожела успех на всички народни представители от 31 МИР Ямбол като отбеляза, че най-важното за всички тях трябва да бъде общата им цел – развитието на Ямболска област. „ПП ГЕРБ с действията си показа, че заслужава доверието на гражданите, с реализирането на проекти, които са от изключително значение за жителите на областта! Фактите са факти, ПП ГЕРБ за 5-ти път е първа политическа сила на Парламентарни избори.“, добави той.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Избират фирми за ремонт на тротоари в Ямбол, първият изпълнител вече е ясен

Ясен е първият изпълнител по обявената от община Ямбол обществена поръчка за Текущ ремонт на тротоари и пешеходни алеи на територията на Община Ямбол по три обособени позиции. Това е ямболската фирма „Ултра Билд” ООД. Решението за нейния избор е от 12 април. Максималната стойност на дейностите е около 307 хил. лв. с ДДС.