Зам.-министърът на здравеопазването д-р Д. Петров: Не съм казвал, че Ямбол няма нужда от нов болничен комплекс

NetNews

След изявленията на д-р Димитър Рунков по повод проведения от Министерство на здравеопазването конкурс за членове на съвета на директорите на МБАЛ „Св. Пантелеймон“, дойде реакция и от зам.-министъра д-р Димитър Петров, който е и председател на комисията, провела конкурса. Позицията му бе публикувана във в. „Делник“.

Причината да не бъде одобрена кандидатурата и на двамата кандидати при втория конкурс за членове на съвета на директорите на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол е, че липсваше както в техните разработки, така и в събеседването визия по какъв начин те виждат довършването на новия болничен комплекс и изпълването му със съдържание, защото той е голям за действащите лечебни звена. Това коментира зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров по повод твърденията на д-р Рунков на днешната пресконференция (от 18 юни). Той разясни, че такава конкретна визия е липсвала основно при д-р Рунков, другият кандидат имал една идея по-конкретни виждания и има 25 стотни по-висока оценка.

Д-р Петров отрече да е казвал, че Ямбол няма нужда от нов болничен комплекс, беше категоричен зам.- министърът. Според него от страна на министерството в момента няма политически назначения, защото те не са политически лица, политическо назначение е д-р Рунков и всички знаят това.

Не сме удовлетворени от начина, по който беше направена концепцията за развитието на болницата и от начина, по който се разви събеседването – това не ни убеди, че този човек е способен да управлява болницата – да довърши ефективно и да въведе в експлоатация сградата на новия болничен комплекс и че има визия за пълноценното му използване, допълни още д-р Димитър Петров.

Източник: Делник

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обобщено за драмата в ямболската болница, конкурсите, оставката, реакциите

Вчера, 18 юни 2021 г. директорът на ямболската областна болница МБАЛ „Св. Пантелеймон”д-р Димитър Рунков обяви на емоционална пресконференция, че хвърля оставка, но остава да работи като лекар, докато не стане „излишен”. Поводът – резултатът от вече втори конкурс, обявен от Министерство на здравеопазването в рамките на няколко месеца, при който д-р Рунков не е одобряван за член на съвета на директорите. Ситуацията, в която ямболската болница е поставена, де факто без легитимно управление и оставката на досегашния директор предизвика вълна от реакции. Но нека най-напред да си припомним как се стигна до тук.