За повече ваксини ще чакаме след 5 април

NetNews

Днес за цялата Ямболска област се очаква да пристигнат едва 1-2 флакона ваксини. „Указанията на министерството са, че до края на тази седмица трябва да издържим”, съобщиха днес от РЗИ. Регулярното зареждане с ваксинационни препарати, включително и на „Пфайзер”, се очаква да се възстанови след 5 април .

От списъците на личните лекари засега са обхванати по-малко от 10 на сто от заявилите желание да се ваксинират пациенти. Желаещите са много, като с предимство се ползват записаните през електронната система. „Ако някой се откаже, заради това, че няма осигурена избраната от него ваксина „Пфайзер” или „Модерна”, може да бъде поставена „Астра Зенека” на следващите изчакващи, уточняват от Регионалната здравна инспекция.

До момента в област Ямбол са поставени 7463 ваксини, от които 1512 са втора доза.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов: Има много по-угоени дебелаци от мен (ВИДЕО)

Ти към кои се числиш – иновативен ли си, роботизиран ли си? Защото има едни страшни дебелаци, много по-големи дебелаци от мен, угоени, които искат да ме изкарат мен дебел, които говорят от името на умните и красивите. Я им кажи ти какво правиш в хирургията", обърна се премиерът Бойко […]