Зл. Мострова, ИТН в Болярово: Гражданите трябва да спрат да се страхуват за живота, децата и собствеността си

NetNews

Социалната сигурност на хората и спиране на обезлюдяването на населените места са едни от най-сериозните проблеми на жителите на Болярово. Тези и други актуални теми бяха обсъдени по време на среща на кандидатите за народни представители от ПП „Има такъв народ” с граждани от общината. В нея участваха водачът на листата Златомира Мострова и кандидат-депутатите Мария Петрова и Антон Станев.

„Гражданите трябва да спрат да се страхуват за живота, децата и собствеността си”, заяви по време на разговорите Златомира Мострова. Тя посочи, че ПП „Има такъв народ” подготвя пакет от мерки и законодателни инициативи в областта на вътрешния ред и сигурността, които да подпомогнат процеса. Възраждането на земеделието и животновъдството, както и развитието на туризма пък, за които Болярово има добър потенциал, са важни стъпки за спиране на обезлюдяването, каза още Мострова.

Златомира Мострова допълни, че осигуряването на достъп до мобилни комуникационни услуги и Интернет до всяко населено място на общината са сред основните приоритети на ПП „Има такъв народ” в региона. Освен удобство, това ще допринесе и за повишаване на сигурността и информираността на гражданите.

Като важни за решаване проблеми, жителите на Болярово откроиха още липсата на питейна вода за голяма част от селата и недопускане на концесия за добив на злато и редки метали в местността „Иглика“. Те настояват и за разкриването на още един граничен контролно-пропускателен пункт с Турция близо край село Странджа.

По време на срещата бе представена и инициативата на ПП „Има такъв народ” „Лесно е като 2и2″ за разясняване на машинното гласуване. Мария Петрова и Антон Станев демонстрираха на мобилни устройства, възпроизвеждащи машинен вот, че няма нищо сложно и притеснително в целия процес, който се изпълнява само в няколко стъпки. Гласуването с машина е лесно като 2и2, потвърдиха и гражданите, които наблюдаваха и участваха в симулацията.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ГЕРБ: Има ли министър, придобил 19 имота

Има ли Бойко Рашков 19 имота и по какъв начин ги е придобил? Този въпрос зададе Маноил Манев от ГЕРБ относно имотното състояние на вицепремиера и министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Това стана на пореден извънреден брифинг в централата на партия ГЕРБ днес, предаде репортер на Novini.bg. От ГЕРБ […]