Иван Гранитски – на второ място в листата на БСП в София

NetNews

Още една обществена фигура, свързана с Ямбол, се включва в предизборната надпревара с реални шансове да бъде част от следващото народно събрание. Издателят и писател Иван Гранитски е на второ място в София в листата на БСП, непосредствено след лидера на партията Корнелия Нинова. Това стана ясно, след като левицата одобри представителите на гражданската квота в своите кандидат-депутатски листи. Днес Националният съвет на БСП утвърди окончателно всички кандидати за народни представители за 45-то Народно събрание.

Иван Гранитски е  български журналист, поет, редактор, критик, публицист, издател и обществен деец. Доктор на философските науки и член-кореспондент на БАН. Член на УС на СБП, на УС на Агенция „София-прес”. Създател е на издателство „Захари Стоянов”.  В периода 1995-1996 г. беше генерален директор на БНТ. Автор е на 40 книги поезия, литература, критика, изкуствознание и публицистика, детска литература. Литературният псевдоним на писателя произлиза от елховското село Гранитово, откъдето е родом семейството му.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Омбудсманът до вътрешния министър: Граничните проверки за неплатени глоби нарушават основни граждански права

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати становище до вътрешния министър Христо Терзийски, в което изразява категорично несъгласие с разпоредби в публикувания за общественото обсъждане Проект за изменение и допълнение на Правилника за устройството и дейността на Министерството на вътрешните работи, съобщиха от пресслужбата на омбудсмана. Поводът е намерението на МВР през правилника […]