Избират нов управител на ДКЦ 1 – Ямбол

NetNews

Конкурс за избор на управител на ДКЦ № 1 е обявен от община Ямбол. Решение за това бе взето на последната сесия на общинския съвет през април. Сред изискванията към кандидатите е да притежават образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина и квалификация по здравен мениджмънт или „магистър“ по икономика и управление, да имат придобита основна специалност по медицина и най-малко пет години стаж след придобиването й, същият стаж се изисква и за икономистите. Кандидатите трябва да представят и програма за развитието и дейността на лечебното заведение.

Конкурсът ще бъде проведен от 7-членна комисия в състав 3 представители на общината, трима общински съветници и един  представител на Регионалната здравна инспекция. Участниците ще преминат през два етапа. Първият е проверка съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания. Вторият етап, насрочен за 1 юни, е събеседване и представяне от кандидатите на подготвената от тях Програмата за развитието и дейността на лечебното заведение.

Съгласно решението на ОбС, сключеният с настоящия управител д-р Венцислав Иванов Славов договор за управител на „Диагностичноконсултативен център № 1 – Ямбол“, е продължен със срок на заемане на длъжността – до провеждане на конкурс за избор на нов управител на дружеството.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Божанков: Фирма, свързана с ДПС ли работи с "Автомагистрали"?

Имате ли информация дали фирма Джъмбо-33 е свързана с бивш депутат от ДПС и знаете ли изобщо кои са третите лица, които работят с "Автомагистрали"? Този въпрос зададе депутатът от БСП Явор Божанков на директора на дружество "Автомагистрали" Стоян Беличев. В момента тече изслушване в Комисията по ревизия с председател […]