Изгражда се кръгово кръстовище в Ямбол на изхода за Елхово

NetNews 1

Започна изграждането на кръгово кръстовище на южния изход на Ямбол, до магазин „Практикер”. Въведена е временна организация на движението, съобщават от Областна администрация.

Новото кръгово кръстовище бе допълнително включено в проекта за ремонт на републиканския път Ямбол – Обходен път Юг, участък от път II-53 Ямбол–Калчево. Обновяването на трасето започна през ноември миналата година, като за 11,5-километровият участък бяха предвидени 13,4 млн. лв. от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура”. Ремонтните дейности не включваха изграждане на кръгово кръстовище. Такова бе заложено извънредно, което стана ясно при посещението на премиера Бойко Борисов в Ямбол на 13 февруари т.г.

Днес при старта на строителните дейности на място бяха областният управител Димитър Иванов, директорът на Областно пътно управление Галин Костов и кметът на Ямбол Валентин Ревански.

Новото кръгово ще бъде 12 м вътрешен диаметър и 20 м външен. Планирано е дейностите по изграждането му да приключат до края на този месец.

Междувременно продължават ремонтните работи по реконструиране на цялата отсечка от републиканския път.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

One thought on “Изгражда се кръгово кръстовище в Ямбол на изхода за Елхово

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето как би изглеждала новата C-Klasse Coupe

През изминалата седмица ви информирахме, че от Mercedes ще спрат производството на някои кабриолети и купета в полза на електрическите автомобили. Марката планира да съкрати част от моделната си гама в полза на автомобилите на ток, които стават все по-популярни. Един от моделите, който се оказа под прицела на тази […]